Kumdan Kanuni Heykeli Büyük İlgi Gördü - Son Dakika
Güncel

Kumdan Kanuni Heykeli Büyük İlgi Gördü

Kumdan Kanuni Heykeli Büyük İlgi Gördü

Bu yıl teması Empires (İmparatorluklar) olarak belirlenen sergide Sultan Alparslan, Kanuni Sultan Süleyman, Barbaros, Ulubatlı Hasan, Akhenaton, Nefertiti, 1.Petro, Napolyon, Kleopatra gibi dünya tarihine iz bırakmış onlarca karakterin yanı sıra...

22.06.2013 16:27

Bu yıl teması Empires (İmparatorluklar) olarak belirlenen sergide Sultan Alparslan, Kanuni Sultan Süleyman, Barbaros, Ulubatlı Hasan, Akhenaton, Nefertiti, 1.Petro, Napolyon, Kleopatra gibi dünya tarihine iz bırakmış onlarca karakterin yanı sıra Tac Mahal, Cennet Tapınağı gibi imparatorlukları temsilen yapılan devasa boyutlardaki kum yapılar da büyük ilgi çekiyor.

1 Haziran'da kapılarını ziyarete açan sergiyi bugüne kadar 50 bine yakın sanatseverin ziyaret ettiğini belirten Festival Direktörü Cem Karaca, ilgiden memnun olduklarını belirterek bu yıl 200 bini aşkın ziyaretçi beklediklerini söyledi. Yapımı 2 ay süren ve 10 ülkeden 20'yi aşkın heykeltıraşın katıldığı festivale özellikle Antalya'ya gelen yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Karaca, "Gündüzüyle gecesiyle sergi alanındaki heykeller izleyenleri adeta büyülüyor. Tema çerçevesinde yapılan müzik yayını ve aydınlatma ile ziyaretçiler binlerce yıllık bir yolculuğa çıkıp, unutamayacakları bir deneyim yaşıyorlar. Ayrıca heykellerin yapımı ve yıkım sahnelerinin yer aldığı festival belgeselini izleme fırsatı bulabiliyorlar. Böylelikle devasa heykellerin nasıl yapıldığını görüp meraklarını da giderebiliyorlar" diye konuştu.

Karaca, Rus heykeltıraş Teymur Abdulganiev tarafından 10 günde yapılan Kanuni Sultan Süleyman'ın Hürrem Sultan ve Mahidevran Sultan ile birlikte canlandırıldığı heykelin ise, serginin gözde yapıtlarından birisi haline geldiğini dile getirerek, "Türk ziyaretçiler kadar yabancı sanatseverler de Kanuni temalı heykele büyük ilgi gösteriyor. Hemen her ziyaretçi bu heykeli inceleyip defalarca fotoğrafını çekip, önünde poz vererek bu anı ölümsüzleştiriyorlar. Hatta zaman zaman heykelin önünde fotoğraf çektirmek için sıra oluşuyor. Açıkçası bu ilgi bizi de şaşırtmış durumda" dedi.

Karaca, Lara Beach Park'ta Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi katkılarıyla düzenlenen festivalin 15 Kasım tarihinde düzenlenecek Yıkım Şenliği ile sona ereceğini kaydetti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kumdan Kanuni Heykeli Büyük İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement