Kur'an-ı Kerim'i "En Güzel" Okumak İçin Yarıştılar - Son Dakika
Güncel

Kur'an-ı Kerim'i "En Güzel" Okumak İçin Yarıştılar

Ümraniye'de düzenlenen liseler arası Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda katılımcılar, birinci olmak için yarıştı.

26.04.2018 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ümraniye'de düzenlenen liseler arası Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda katılımcılar, birinci olmak için yarıştı.

Ümraniye Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Türkiye'de bir ilk olan imam hatip harici ortaokul ve liseler arası Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması gerçekleştirildi.

Yarışmanın finali Ümraniye Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi'nde gerçekleşti.

Ödül töreninde konuşan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Bu memleketin harcı İslam'la karılmıştır. Memleketimiz Müslüman bir ülkedir. Şehitlerimizin mübarek kanlarıyla yoğrulmuştur.

Bugün gördüğümüz tablo fevkalade anlamlı bir tablodur. Öğrencilerimizin Kur'an tilavetindeki seviyeyi müzakere etmiyorum. Burada müzakere edilmesi gereken şey, düne kadar bu memleketin temel harcını oluşturan değerlerin yasak olduğu bir Türkiye'den özüne dönen, özünü araştıran ve geliştiren bir Türkiye'yi müzakere etmemiz gerekir." ifadelerini kullandı.

Yarışma sonunda Ümraniye Anadolu Lisesi'nden Ebrar Gül birinci, Eczacı Neşem Özlen Güray Anadolu Lisesi'nden Yusuf Topuz ikinci ve Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi'nden Ahmet Hakan Aydemir üçüncü oldu.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilere Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Ödül törenine, Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk, İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, Ümraniye Belediye başkan yardımcıları Mustafa Küçükkapdan ve Cemali Ergül, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kur'an-ı Kerim'i 'En Güzel' Okumak İçin Yarıştılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement