Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda Yangın - Son Dakika
Yerel

Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda Yangın

Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda yangın Yangın kontrol altına alındıAYDIN - Kuşadası'na bağlı Güzelçamlı'daki Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda yangın meydana geldi.

26.09.2018 20:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda yangın

Yangın kontrol altına alındı

AYDIN - Kuşadası'na bağlı Güzelçamlı'daki Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda yangın meydana geldi. Yangın havadan ve karadan yapılan zamanında müdahale ile kısa sürede kontrol altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin en önemli doğal mirasları arasında yer alan Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Akşam saatlerinde meydana gelen yangında Orman Yangını Söndürme ekipleri ve itfaiyenin anında müdahalesi ile binlerce dönüm ormanlık alan kurtarıldı. Yangın, havadan ve karadan müdahale ile kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.

Dünyanın en önemli endemik bitki türlerini barındıran ve içerisinde ceylandan, yılkı atlarına, yaban keçisinden Anadolu parsına kadar pek çok canlı türünü barındırdığı belirtilen Dilek Yarımadası Milli Parkı'nın denize bakan kısmında akşam saatlerinde yangın çıktı. Ormanlık alandan dumanların yükseldiğini gören vatandaşların ihbarı ile Orman Yangını Söndürme ekipleri ile itfaiye ekipleri yangına kısa sürede müdahale etti. Uçak ve helikopterlerle havadan müdahalenin yanında karadan da yanan alanı çevreleyen söndürme ekipleri alevleri hemen kontrol altına aldı.

Yangın mahallinde bulunan vatandaşlar yangına anında müdahale eden helikopter ve uçaklara yerden havadaki söndürme araçlarına ıslıklarla teşekkür ettiler. Yangın hava kararmadan kontrol altına alınarak söndürüldü.

Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı\'nda Yangın
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement