Kuşadası'nda Üniversiteler Çalıştayı - Son Dakika
Yerel

Kuşadası'nda Üniversiteler Çalıştayı

Türkiye'deki üniversiteler ve bilim kurumlarını ortak bir ağda biraraya getiren Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi'nin (ULAKBİM) 9'uncu çalıştayı Kuşadası'nda yapıldı.

28.04.2015 10:07

Türkiye'deki üniversiteler ve bilim kurumlarını ortak bir ağda biraraya getiren Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi'nin (ULAKBİM) 9'uncu çalıştayı Kuşadası'nda yapıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) işbirliğiyle düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, Türkiye'nin kişi başına düşen gelirini artırması için bilgi, teknoloji ve inovasyona dayalı, katma değeri yüksek ürünler geliştirmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'de ekonomistlerin orta gelir tuzağına girdiği ve kişi başına düşen gelirin 10 bin dolarla sınırlı kaldığını söylediğini anımsatan Köse, şöyle konuştu:

"Bu nedenle katma değeri yüksek ürünler geliştirip ihracat yapmalıyız. Türkiye 2000 yılında gelirinin yüzde 0,3'ünü araştırmaya ayırırken bugün yüzde 0,9'unu ayırıyor. 2023 hedefi bu oranı yüzde 3'e çıkarmak. Ülkemizde 1 milyon kişiye 373 araştırmacı düşüyor. Araştırmacı sayımızı arttırmamız gerekiyor."

ULAKBİM Müdürü Murat Satoğlu ise 1996 yılından bu yana Cahit Arf Bilgi Merkezi ve Ağ Teknolojileri Birimi ile yürüttükleri faaliyetlerini son yıllarda Fatih Projesi ve Pardus Projesi ile büyüttüklerini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kuşadası'nda Üniversiteler Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement