Kutad Alptürkan'ın "OYUNCAK" Albümü Şimdi Müzik Marketlerde - Son Dakika
Güncel

Kutad Alptürkan'ın "OYUNCAK" Albümü Şimdi Müzik Marketlerde

Yirmi yıldır müziği ticari kaygılar yerine sevgi için yapan Kutad'ın ilk albümü olan "Oyuncak" 12 şarkıdan oluşuyor.

10.02.2015 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Oyuncak" Jehan BARBUR ve Gülce DURU'nun katkılarıyla hazırlanmış bir Kutad ALPTÜRKAN albümü. Esen Müzik etiketiyle bugün itibariyle raflara çıkacak olan albümün satışından sanatçının elde edeceği gelir, Hayvan Severler Derneği ile imzalanan protokol çerçevesinde sokak hayvanları yararına kullanılmak üzere Hayvan Severler Derneği'ne (HaySev) aktarılacak.

Yirmi yıldır müziği ticari kaygılar yerine sevgi için yapan Kutad'ın ilk albümü olan "Oyuncak" 12 şarkıdan oluşuyor. Şarkılar genellikle bir "içe bakış" yaklaşımını barındırıyor ve tüm bu yıllar boyunca biriken anılar, çelişkiler, pişmanlıklar, ikili ilişkiler ve hayal kırıklıkları, otobiyografik sayılabilecek bir dille anlatılıyor. Sözlerde dilin doğru kullanımı ve prozodi ile artikülâsyona özen gösteriliyor.

Kozmopolit bir coğrafyada yaşayan bir kentli insanın ilk gençliğinden orta yaş dönemine kadar karşılaştığı olay ve etkenlerin iç dünyasına olan yansımalarını konu alan albüm, popüler müzik klasmanında bulunmakla birlikte yaygın popülist kaygılardan çok uzak bir tarzı olduğunu hemen hissettiriyor.

Albümün genelinde bir Latin - Latin caz duygusu hâkim. Bu duygu yer yer Anadolu sazları ve temaları ile harmanlanarak kendine özgü bir yapı oluşturuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kutad Alptürkan'ın 'OYUNCAK' Albümü Şimdi Müzik Marketlerde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement