Kütahya'da "Deney Hayvanlarını Kullanım Kursu" - Son Dakika
Teknoloji

Kütahya'da "Deney Hayvanlarını Kullanım Kursu"

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tıp Fakültesi bünyesinde açılan "Deney Hayvanlarını Kullanım Kursu" sona erdi.

15.02.2016 13:45

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tıp Fakültesi bünyesinde açılan "Deney Hayvanlarını Kullanım Kursu" sona erdi.

DPÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Şentürk, kursun ardından düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, üniversite bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Deney Hayvanları Yetiştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu'nun üstlendiği görevin oldukça önemli olduğunu söyledi.

Şentürk, kursa katılarak sertifika almaya hak kazanan katılımcıları tebrik etti.

Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu Başkanı Doç. Dr. Aynur Gülcan da hayvan deneylerinin bilime olan katkısının yadsınamaz olduğuna dikkati çekti.

Deney hayvanlarına optimum yaşam standartlarının sağlanmasının ve etik kurallara uygun olarak çalışmanın önemli olduğuna değinen Gülcan, şöyle konuştu:

"Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu (HADYEK) ve Deney Hayvanları Yetiştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin işbirliği ile ilki gerçekleştirilen bu kurs programı ile katılımcılara deneysel bir çalışma planlarken nelere dikkat edilmesi gerektiği hususlarını anlatmaya çalıştık. Bunun yanı sıra deney hayvanlarının özellikleri, hayvanlara uygulanacak işlemlerin en doğru teknikleri, etik esaslar ve ulusal uluslararası mevzuat gibi konularda bilgi, deneyim ve yetki sahibi olmalarını hedefledik."

Konuşmaların ardından kursta başarılı olan 36 kursiyere sertifikaları verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Teknoloji Kütahya'da 'Deney Hayvanlarını Kullanım Kursu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement