Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Güncel

Kutlu Doğum Haftası

Patnos İlçe Müftülüğünce, "Hazreti Peygamber ve İslam Kardeşliği" temasıyla Kutlu Doğum programı gerçekleştirildi.

09.04.2016 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Patnos İlçe Müftülüğünce, "Hazreti Peygamber ve İslam Kardeşliği" temasıyla Kutlu Doğum programı gerçekleştirildi.

Patnos Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen program, Merkez Cami İmam Hatibi Yusuf Aktaş'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Salih Geçit, programda yaptığı konuşmada, yüce dinimiz İslam'ın bütün insanlara gönderilen son ve en mükemmel ilahi din olduğunu söyledi.

İslam'ın, bütün insanlığı kuşatan, kavrayan bir rahmet medeniyeti olduğunu ifade eden Geçit, "İslam, insanlığı kurtuluşa, saadete, huzura çağıran bir şefkat medeniyetidir." dedi.

Geçit, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İslam dini yaratılış itibarıyla bütün insanların İslam fıtratı üzerinde doğduklarını, renk, ırk ve dil ayırımı yapmadan hak ve hukuk yönünden bütün insanların eşit olduklarını çok açık bir şekilde haber vermiştir. Din kardeşliği, İslam güneşi etrafında birleşen ve bu yüce dinin, inanç, vazife ve ahlak esaslarını kabul eden insanların birbirlerine karşı olan sevgisinin, saygısının ve sarsılmaz birlikteliğin adıdır."

Programa, Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay, Dedeli Belediye Başkanı Veysi Durak, Patnos Cumhuriyet Başsavcısı Resul Narin, Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin, kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement