Kuzey Afrika Basın Heyeti Aa'yı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Kuzey Afrika Basın Heyeti Aa'yı Ziyaret Etti

Kuzey Afrika'dan gelen ve aralarında dünyanın önde gelen basın kuruluşlarının temsilcilerinin de bulunduğu basın heyeti, Anadolu Ajansını (AA) ziyaret etti.

16.10.2017 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Afrika'dan gelen ve aralarında dünyanın önde gelen basın kuruluşlarının temsilcilerinin de bulunduğu basın heyeti, Anadolu Ajansını (AA) ziyaret etti.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı Başkanlığının (TİKA) ortaklaşa hazırladığı program çerçevesinde, medya organları arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi ve Türk dış politikası konularında çeşitli kurum ve kuruluş yetkilileriyle görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Türkiye'de bulunan heyet, AA Editör Masası'na konuk oldu.

Uluslararası Haberler Yayın Yönetmeni Faruk Tokat, AA'yı tanıtan videolu sunumun ardından basın heyetinin sorularını yanıtladı.

Tokat, heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, AA'nın Tunus başta olmak üzere Kuzey Afrika'da güçlü bir ekibe sahip olduğunu, bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiğini ve bölgeyi önemsediğini söyledi.

AA'nın 1920'de kurulduğunu ve doğru haberin kaynağı olduğunu ifade eden Tokat, kurumun yurt içi ve yurt dışındaki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Tokat, AA'nın Arapça, İngilizce ve Fransızca başta olmak üzere birçok dilde yayın yaptığını ve dünyanın önemli basın kuruluşları arasında yer aldığını belirtti.

Heyetin, AA'nın "Savaş Muhabirliği Eğitimi" programına yoğun ilgi göstermesi ve programa yurt dışından katılımcıların dahil edilip edilemeyeceğine ilişkin soruları üzerine Tokat, heyete program hakkında bilgi verdi. Tokat, AA'nın savaş muhabirliği eğitiminin uluslararası nitelik taşıdığının altını çizdi.

AA'nın savaş muhabirliği eğitimi sertifikası olmayan gazetecileri sıcak bölgelere göndermediğini belirten Tokat, "AA'da 'Haberci haberden daha önemlidir' ilkesi hakimdir. Bu düşünce ve yaklaşımın, bütün medya kuruluşlarınca benimsenmesi arzumuzdur." diye konuştu.

Ziyaretlerinden dolayı heyete teşekkür eden ve AA ile ilgili kitaplar hediye eden Tokat, daha sonra AA birimlerini gezdirdiği heyete kurum hakkında bilgi verdi.

Kuzey Afrika Basın Heyeti Aa\'yı Ziyaret Etti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuzey Afrika Basın Heyeti Aa'yı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement