Lice'deki Silahlı Saldırı - Son Dakika
Yerel

Lice'deki Silahlı Saldırı

Lice\'deki Silahlı Saldırı

Diyarbakır'daki 72 sivil toplum kuruluşu, Lice ilçesi Kıyı köyünde 3 kişinin yaralandığı silahlı saldırıyı kınadı Memur Sen Diyarbakır İl Başkanı Memiş: "Müslüman halka yapılan saldırıyı insanlık dışı buluyor, nefretle kınıyoruz.

19.05.2014 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'daki 72 sivil toplum kuruluşu Lice ilçesi Kıyı köyünde 3 kişinin yaralandığı silahlı saldırıyı kınadı.

Memur Sen Diyarbakır İl Başkanlığı'nda bir araya gelen, aralarında Mustazaflar Cemiyeti ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası'nın (Bem-Bir-Sen) da bulunduğu 72 sivil toplum kuruluşu adına açıklama yapan Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş, sivillere yönelik terör eylemlerini lanetlediklerini belirtti.

"Terör örgütü PKK Lice'de mütedeyyin bir aileyi, sırf kendileri gibi düşünmedikleri için hedef almıştır. Örgüt son zamanlarda sivil, dindar ve mütedeyyin insanlara saldırmayı, onları katledip yok etmeyi şiar haline getirmiştir" diyen Memiş, Lice'de sivil halka yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Memiş, bu menfur olayın çözüm sürecini de etkileyeceğini ileri sürerek, şöyle dedi:

"Bu olayla bölgede yeşermeye yüz tutan barış ve çözüm sürecine olan inanç, büyük ölçüde yara almıştır. Gerçi her platformda ve attığı adımlar, yaptığı eylemlerle bu malum çevre, barış ve çözüm sürecinin bir ölü bebek olarak doğmasını adeta arzular bir görüntü çizmektedir. Barış süreci ile halk kaderleriyle baş başa bırakılmıştır. Bu durumdan cesaret alan örgüt, halk arasında korku imparatorluğu oluşturma yoluna gitmekte, kendileri gibi düşünmeyen özellikle de dindar halkı boyun eğmeye zorlamaktadır. PKK'ya tavsiyemiz, bu tehlikeli adımları atmaktan, insanların kan ve gözyaşları üzerine sırça kuleler bina etmekten bir an önce vazgeçmeleridir. Mağdur taraflara tavsiyemiz ise; sabır, metanet, sağduyu ve aklı selim ile hareket etmeleridir. Müslüman halka yapılan saldırıyı insanlık dışı buluyor, nefretle kınıyoruz. Bu fitne ateşinin bölgede alevlenmesine tüm gücümüzle karşı duracağız."

Memiş, olayın faillerinin tespit edilerek, hak ettikleri cezalara çarptırılmalarını beklediklerini sözlerine ekledi.

Olay

16 Mayıs'ta Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Kıyı köyüne gelerek Hüda Par üyesi iki kişiyi kaçırmaya çalışan grup ile buna karşı çıkan köylüler arasında gerginlik yaşanmış, silahlı grubun açtığı ateş sonucu Ali Ayık (57), Mikail Ayık (54) ve Nesrin Ayık yaralanmıştı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Lice'deki Silahlı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • vatandaş anka: yok biribirnizden farkınız,neticede terörr örgütsünüz, diyarbakırda hem tefecilik,uyuşturcu ekimi,devletten tarım desteği sahte belgeler ile alacaksınız 3 beş başı örtülü bayanı sokaga çıkaracaksınız ,yeriniz cehennem muhatabınız zebaniler olacaktır 0 4 Yanıtla
    Ali Efe: Ne kadar ucuz bir yorum.Kayda değer bir katkı ver kale alınsın insanlar size dua etsin 0 0

Advertisement