Liderlik Sanatını Anlatan Prof. Dr. Prug: En Büyük Liderler Mandela ve Atatürk - Son Dakika
Güncel

Liderlik Sanatını Anlatan Prof. Dr. Prug: En Büyük Liderler Mandela ve Atatürk

Liderlik Sanatını Anlatan Prof. Dr. Prug: En Büyük Liderler Mandela ve Atatürk

Doğu Avrupa'nın tanınmış 'yönetim' okullarından Slovenya IEDC Bled School of Management'ın kurucusu, CEEMAN (Dinamik Toplumlarda Uluslararası Yönetim Geliştirme Derneği) Başkanı Prof. Dr. Danica Prug, İzmir'de 'Liderlik Sanatı' konulu konferans verdi.

04.11.2015 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Avrupa'nın tanınmış 'yönetim' okullarından Slovenya IEDC Bled School of Management'ın kurucusu, CEEMAN (Dinamik Toplumlarda Uluslararası Yönetim Geliştirme Derneği) Başkanı Prof. Dr. Danica Prug, İzmir'de 'Liderlik Sanatı' konulu konferans verdi. Prof. Dr. Prug, bildiği en büyük liderlerin Mandela ve Atatürk olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Danica Prug, İzmir Ticaret Odası Meclis Salonu'nda 'Liderlik Sanatı' adlı konferans verdi. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş'ın da dinlediği konferansta konuşan Prug, bazı yöneticilerin iyi lider olduğunu bazılarının ise sadece yönetici olarak kaldığını söyedi. Prof. Dr. Prug, "Liderler öyle insanlardır ki vizyonları vardır. Peşlerinden gelecek insanları bulabilirler. Özel karizmaları vardır. İnsanlara nasıl ilham vereceklerini bilirler. Liderlik de empati oluşturmak da önemlidir. Kriz dönemlerinde insanlar ilham veren ve güvenilir liderler arıyor" dedi. Bir liderin mutlaka güvenilir olması gerektiğini belirten Prof. Dr. Prug, bir insana "Yalın ayakla dolaşın" derken kendisi lüks içinde yaşayan kişinini lider olamayacağını söyledi. Liderliğin bir diğer önemli özelliğinin ise ne yapılacağı, nereye gidileceği konusunda insanların vizyona inanmasını sağlamak olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Prug, dar görüşlü insanaların ise iyi lider olamayacağını söyledi.

Prof. Dr. Prug, Atatürk'ün liderliği hakkında ne düşündüğü ve bildiği sorusuna ise "Atatürk'ü biz ilkokulda öğreniyoruz. En büyük liderler benim için Atatürk ve Nelson Mandela'dır. Bunu Türkiye'de olduğum için söylemiyorum. Gerçekten inandığım için söylülyorum. Bu konuda çok inceleme yaptım" dedi.

Prof. Dr. Prug, "Türkiye'deki liderlerin problemleri hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna ise "Bir problem var hakikaten. Daha fazla şey söylemek istemiyorum. Çünkü ülkenizde misafirim. Umarım beni anlayacaksınız. Tek yorumum, 'Son derece güçlü bir lideriniz var.' Fakat, tarih güçlü liderlerle dolu. Ben kendi liderimiz hakkında konuşabilirim. Yumuşak bir liderimiz var. Son derece demokratik. Etrafta dolaşıyor, insanlarla biraraya geliyor. Bazıları gerçek bir lider olmadığını söylüyorlar. Çünkü kendisi bulaşık bile yıkıyor. Kriz olduğu zamanlar insanlar güçlü liderler isterler karşılarında" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Liderlik Sanatını Anlatan Prof. Dr. Prug: En Büyük Liderler Mandela ve Atatürk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement