Londra'da "En Uzun Kucaklaşma" Rekor Denemesi - Son Dakika
Dünya

Londra'da "En Uzun Kucaklaşma" Rekor Denemesi

2012 Olimpiyatları için geri sayıma başlayan İngiltere, yaklaşan olimpiyatları birbirinden ilginç rekor denemeleriyle kutluyor.

19.01.2012 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2012 Olimpiyatları için geri sayıma başlayan İngiltere, yaklaşan olimpiyatları birbirinden ilginç rekor denemeleriyle kutluyor.

"London and Partners" tarafından organize edilen rekor denemelerinin ilki olan 'en uzun kucaklaşma', Londra'nın en yoğun uluslararası tren istasyonu St. Pancras'da başladı. Yaklaşık 24 buçuk saat sürmesi beklenen rekor denemesine 5 çift katıldı. Guinness Dünya Rekorları gözlemcilerinin yakın takibindeki çiftlerin ellerini hiç bırakmadan, rekor denemesi boyunca birbirilerine sarılmaları gerekiyor. Çiftler her saat başı 5 dakika ihtiyaç molasına sahip.

Eşinin kardeşini partneri olmaya ikna eden yarışmacı Mavella Revnolds, "2003 yılı sonlarından itibaren her yıl düzenlenen geleneksel kucaklama gününü kutluyorum. Bu günü İngiltere'de başlatan kişilerdenim. Bu nedenle Guinness Rekorlar Kitabı yetkilileri beni arayarak bu denemeden bahsettiler ve ben de bu olayı başlatanlardan olduğum için 'kesinlikle olur' dedim. Normalde biz bu kucaklama gününü kutlarken rastgele birilerine üç dört saniye sarılıyoruz. Ancak bu biraz zor olacak. Tüm gün aynı pozisyonda kalacağız, fakat iyi bir tecrübe. Özel bir hazırlık yapmadım. Biraz mekik çektim ancak ciddi bir hazırlık yapmadım" diye konuştu.

Yarışmacı Mikey Lear ise arkadaşının Facebook'tan etkinliğe katılmak için partner aradığını duyurmasıyla rekor denemesine katılmaya karar vermiş. Lear, "Partnerim Jonathan ile aynı şehir de yaşamıyoruz. Dolayısıyla hiç bir hazırlık yapmadık ancak bir kaç deneme yaptık. Rekor denemesi uzun bir süreyi kapsıyor. Hava soğuk ancak rekor denemesinde olduğum için çok heyecanlıyım. Yarın sabah bu saatte dünya rekorunu kırmış olacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"London and Partners" İleştişim Müdürü Martine Ainsworth ise, "Dünya rekorları Londra denemelerini bugün itibarıyla başlatıyoruz. Önümüzdeki 20 hafta içerisinde birbirinden ilginç denemeler gerçekleştireceğiz. Bugün 'en uzun kucaklama' için buradayız. Beş çift var. Rekoru kırabilmeleri için 24,5 saat birbirerine sarılmaları gerekiyor. Çiftlerden en az birinin bunu başaracağına inanıyoruz. Londra'dan tüm dünyaya kocaman sıcak bir kucaklama veriyoruz" dedi.

Guiness Rekorlar Kitabı Denetçisi Loise Toms, rekor denemesinin kuralları hakkında bilgi vererek, "Çiftler birbirine sarılmak ve ellerini partnerinin sırtında birleştirmek zorunda. Dışarıdan birilerinin yardımıyla yemek, içmek mümkün. Her saat başında 5 dakika ihtiyaç molası olacak" diye konuştu.

SARILMANIN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMEZ

Antropologist Jean Smith, "Sarılmanın faydaları saymakla bitmez, oksitosin artıyor ve bu bize mutluluk veriyor. Partnerimizi kokluyoruz ve bu duygu bize ortak duyguları paylaştığımız izlenimi veriyor. İnsanların birbilerine sarılmaları çok kolay ve faydası çok, verdiği mesaj çok büyük. Bugünkü rekor denemesiyle kucaklamanın önemini tekrar hatılamış oluyoruz" açıklamasında bulundu.

Rekor denemesinin 20 Ocak günü İngiltere saatiyle 07.00'de kırılması bekleniyor.

- LONDRA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Londra'da 'En Uzun Kucaklaşma' Rekor Denemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement