Lübnan İçişleri Bakanı Meşnuk Mısır'da - Son Dakika
Güncel

Lübnan İçişleri Bakanı Meşnuk Mısır'da

Lübnan İçişleri Bakanı Nihad el-Meşnuk, "Mısır, izlediği siyaset ve yürüttüğü diplomasiyle Lübnan'da istikrarı ve ülkenin Arap kimliğini koruyabilecek lider bir ülke" dedi.

23.02.2016 19:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lübnan İçişleri Bakanı Nihad el-Meşnuk, " Mısır, izlediği siyaset ve yürüttüğü diplomasiyle Lübnan'da istikrarı ve ülkenin Arap kimliğini koruyabilecek lider bir ülke" dedi.

Lübnan'daki son gelişmeleri ele almak üzere Mısır'ı ziyaret eden Meşnuk, başkent Kahire'de Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi'yle bir araya geldi. Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Meşnuk, Arap Birliği'nin Lübnan'da cumhurbaşkanı seçilme sürecinde Mısır'la aynı tutumu izlemesinin beklendiğini belirterek şunları kaydetti:

"Lübnan'ın Arapçılığından başka seçeneği yok. Arapçılık için de başrolde olmaktan başka çare yok. Suudi Arabistan'ın Lübnan'da büyük rolü var ancak Mısır, pratik olarak en büyük Arap ülkesi. İzlediği siyaset ve yürüttüğü diplomasiyle Lübnan'da istikrarı ve ülkenin Arap kimliğini koruyabilecek lider bir ülke."

Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu, Lübnan'ın, İran'daki diplomatik temsilciliklerine düzenlenen saldırıları kınamamasını gerekçe göstererek bu ülkeye güvenlik alanında yapılması planlanan 4 milyar dolarlık yardımı iptal etmişti.

Lübnan Başbakanı Temam Selam da bunun üzerine Suudi Arabistan'ın 1990'da Lübnan iç savaşını sonlandıran Taif Anlaşması'ndaki rolüne atıfta bulunarak bakanlarla Arap ülkelerine ziyaretlerde bulunarak ilişkileri güçlendireceklerini açıklamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lübnan İçişleri Bakanı Meşnuk Mısır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement