Lübnanlı Sanatçı Ghada Schebir Mardin'de Konser Verdi - Son Dakika
Güncel

Lübnanlı Sanatçı Ghada Schebir Mardin'de Konser Verdi

Lübnanlı Sanatçı Ghada Schebir Mardin\'de Konser Verdi

Geleneksel 2.Bahar etkinlikleri kapsamında, Mardin Artuklu Üniversitesi, dünyaca ünlü Lübnanlı sanatçı Ghada Schebir'i Mardinlilerle buluşturdu.

04.06.2012 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geleneksel 2. Bahar etkinlikleri kapsamında, Mardin Artuklu Üniversitesi, dünyaca ünlü Lübnanlı sanatçı Ghada Schebir'i Mardinlilerle buluşturdu.

Mardinli müzikseverlerin tamamen doldurduğu Mardin Artuklu Üniversitesi konferans salonunda sahne alan Ghada Schebir, muhteşem yorumuyla dinleyicileri adeta büyüledi. Salonda yer bulmakta güçlük çeken birçok dinleyicinin dışarıya yansıtılan görüntülü ekranlardan izlemek zorunda kaldığı ünlü ses sanatçısı Schebir, Endülüs, klasik Arap ve Süryani müziklerinden oluşan zengin şarkı repertuarıyla sanatseverlere muhteşem bir müzik ziyafeti sundu. Lübnanlı sanatçıyı dinlemek için yurdun farklı kesimlerinden gelen yerli ve yabancı konukların yanı sıra;Mardin Valisi Turhan

Ayvaz, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Serdar Bedii Omay, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, STK temsilcileri ve il protokolünden birçok isim hazır bulundu.

Klasik Arap müzik sanatının önde gelen isimlerinden biri kabul edilen Lübnanlı ses sanatçısı Schebir'in, Ortadoğu, Endülüs ve Mağribi müzik karakterini taşıyan mawal, muvaşşah gibi Arap Müziği'nin seçkin örneklerini sunduğu konserde, çeşitli makam ve usullerde Arapça ve Süryanice okuduğu eserleri salonda coşkulu alkışlarla karşılandı.

Konser arası yaptığı konuşmada, Mardin'i uzakta kalmış bir masal şehri olarak hayal ettiğini ifade eden Ghada Schebir, "Bu kadim şehri ziyaret etmeyi hep istemişimdir. Güzelliklerin zihinlerde şiirsel bir tat bıraktığı Mardin'de bulunmakla rüyamı gerçekleştirdiğim için inanılmaz mutluyum" dedi.

Schebir, Mardinlilerle bu sanatsal buluşmayı sağlamak için Artuklu Üniversitesi'nin kendisine her türlü desteği verdiğini belirterek, Mardin Artuklu Üniversitesi rektörü Prof.Dr.Serdar Bedii Omay ve üniversite genel sekreteri Şahin Arpağ'a ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Mardinli müzikseverlerin ilgiyle izlediği ve sanatçıyla resim çektirmek için kıyasıya rekabet eden hayran kitlesinin izdihama neden olduğu konserin sonunda konuklara katılımları için teşekkür eden rektör Omay, Lübnanlı sanatçı Ghada Schebir'e günün anısına bir çiçek ve teşekkür plaketi takdim etti. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Lübnanlı Sanatçı Ghada Schebir Mardin'de Konser Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement