Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Gabor, Kayseri'de - Son Dakika
Yerel

Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Gabor, Kayseri'de

Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Kiss Gabor, Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz ile birlikte Vali Mevlüt Bilici'yi makamında ziyaret etti.

03.07.2012 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Kiss Gabor, Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz ile birlikte Vali Mevlüt Bilici'yi makamında ziyaret etti.

Vali Bilici, ziyarette, konuklarına Kayseri'nin ekonomisi, tarihi ve turizmi ile ilgili bilgi verdi.

Bilici, Macaristan ile Türkiye arasındaki ticari, ekonomik, kültürel, sportif ve sanatsal ilişkileri geliştirme açısından bu tür ziyaretlerin önem taşıdığını vurguladı.

Gabor ve Şahbaz, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Asaf Mehmetbeyoğlu'nu da ziyaret etti. Kayseri'nin ticarete yatkın şehir olduğunu belirten Mehmetbeyoğlu,

"Kayseri, 5 bin yıllık bir şehir. Birçok medeniyete başkentlik yapmıştır. Kültepe'deki höyükte yapılan kazılarda, Asur medeniyetine ait ticari anlaşmaları içeren çivi yazılı kil tablet ve senetler bulunmuştur. Kayseri, Türkiye'nin en gelişmiş 15. şehridir. Kayseri'nin 3 milyar dolarlık ticaret hacmi var" dedi.

Kiss Gabor da, "Benim görevim ticaret ilişkilerini geliştirmek. Bunun için buradayım. Kayseri, ticaret ve sanayinin gelişmiş olduğu bir şehir. Bu yüzden burada olmaktan memnuniyet duyuyorum. Macaristan, doğuya açılmak istiyor. Bu kapsamda Türkiye'yi çok önemsiyoruz. Türkiye, Orta Asya ve Orta Doğu'nun kapısı konumunda. Biz de buralara açılmak için Türkiye ile işbirliği yapmak istiyoruz. Kayseri'ye fahri konsolosluk açmak istiyoruz. Bu konuda sizden destek bekliyoruz" diye konuştu.

Başkonsolosu Gabor ve Başkan Osman Şahbaz, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Serdar Altuntuğ'u da ziyaret etti.

Muhabir: Mesut İnce

Yayıncı: Mustafa Yıldız - KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Gabor, Kayseri'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement