Malatya'da "Genç Melodiler" Konseri - Son Dakika
Güncel

Malatya'da "Genç Melodiler" Konseri

Malatya\'da "Genç Melodiler" Konseri

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezleri enstrüman kurslarına devam eden çocuk ve gençler "Genç Melodiler" adlı konser verdi.

02.04.2017 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezleri enstrüman kurslarına devam eden çocuk ve gençler "Genç Melodiler" adlı konser verdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi Salonu'nda gerçekleştirilen konserde, 27 çocuk ve genç kursiyerin performansı beğeni topladı.

Piyano, keman, gitar, bağlama ve yan flüt gibi müzik aletleriyle performans sergileyen kursiyerler, zaman zaman türkü ve şarkılar da seslendirdi. Konserde özellikle görme engelli gencin keman performansı büyük alkış aldı.

Konser, Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitleri'ne şiirinin seslendirilmesiyle tamamlandı.

Büyükşehir Genel Sekreteri Ercan Turan, konser sonunda kursiyerleri kutlayarak çiçek verdi.

Turan, bu çocukları yetiştiren ailelere teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Buradaki birçok çocuk üzerinde emeği olan ve aramızda bulunan görme engelli Habib İbar hocama da özellikle teşekkür ediyorum. Kültür dairemiz yetkililerine teşekkür ediyorum. Kısa süre önce faaliyete başlamasına rağmen çok azimli, güçlü bir şekilde faaliyet gösteren Belediye Konservatuvarımız ekibine de teşekkür ediyorum. Çanakkale ile bitirdik. Çanakkale bizim ruhumuz. 100 yıl önce yaşadık bunları ama 100 yıl sonra tarih tekerrür ediyor. Avrupa'ya bakıyorsunuz, tüm dünya devletlerine bakıyorsunuz, ağızlarından salyalar akıyor. Yine bu yüce milleti hedef almışlar. Ama bu gençlerimizi gördükçe gerçekten gurur duyuyoruz. Bilim ve sanat iç içe geçmiştir her zaman. Sanat olmadan bilim olmuyor. Elimizden geldiğince sanatı ve bilimi desteklemeye çalışıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malatya'da 'Genç Melodiler' Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement