Malatya'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Malatya'dan Kısa Kısa

Malatya Büyükşehir Belediyesi, toprak kayması ve sel riski taşıyan yollarda taş duvar ve perde duvar çalışmaları yapıyor.

19.06.2017 17:40

Malatya Büyükşehir Belediyesi, toprak kayması ve sel riski taşıyan yollarda taş duvar ve perde duvar çalışmaları yapıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yolların daha güvenli ve konforlu hale gelebilmesi için her türlü çalışmayı yapan Büyükşehir Belediyesi, risk taşıyan birçok yerde taş duvar örme işine başladı.

8 ilçede 55 bin metreküplük taş duvar yapımına başlayan Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde de dilek yolunda taş duvar ve perde duvar çalışması yapıyor.

Akçadağ'da Kömekavak, Keklikpınarı, Kayadibi, Bağköy mahallerinde 6 bin 600 metreküp, Darende'nin Kılıçbağı, Baytarbağı, Beybağı, Sayfiye, Nadir, Hacılar, Günpınar mahallelerinde 10 bin metreküp, Battalgazi'nin Alhanuşağı, Çakıran, Hisartepe, Pelitli, Boran ve Toygar mahallelerinde 7 bin 700 metreküp, Hekimhan'ın Yukarı Selimli mahallesinde 4 bin 500 metreküp, Kale'nin Akça, Uyanık, Dedeköy, Kozluk, Bent, Kumluyazı, Üçdeğirmen, Erdemli mahallelerinde 6 bin 500 metreküp, Pütürge'nin Üçyaka, Kozluk, Çamlıdere, Hacıyan, Örencik ve Yandere mahallelerinde 10 bin metreküp, Yazıhan ilçesinin Durucasu, Gövük ve Elgit Mahallerinde 5 bin 400 metreküp ile Kuluncak ilçe merkezinde 4 bin metreküp taş duvar yapımı devam ediyor.

"Kadir Gecesi Özel Programı"

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından 21 Haziran'da teravih namazı sonrası "Kadir Gecesi Özel Programı" gerçekleştirecek.

Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdürü Sabri Akın, yazılı açıklamasında, on bir ayın sultanı ramazanı birlik ve beraberlik içerisinde, ruhuna uygun bir şekilde bu yıl da bitirmek üzere olduklarını belirtti.

Ramazan ayını bu yıl da dolu dolu geçirdiklerini aktaran Akın, "Bu etkinliklere katkı sağlayan gerek sivil toplum kuruluşlarımıza gerek programlarımıza katılan ve renk katan ilahi, ezgi, marş, tasavvuf müzik sanatçılarımıza gerekse de yaptığımız çalışmalarda bizleri yalnız bırakmayan çok değerli Malatyalı hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Akın, ramazan ayının bereket, rahmet, birlik, beraberlik ve kardeşlik ayı olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bu aya ciddi anlamda değer katan ise bu ayda bulunan Kadir Gecesi'dir. Bilindiği gibi Kadir Gecesi Kur'an'ın nazil olduğu gece. İnşallah biz Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ olarak bu gecede bu gecenin ruhuna ve anlamına uygun bir etkinlik gerçekleştireceğiz. Programda dünya birincisi hafızlarından Mısır'dan Mohamed Rashed, çocuk hafız Mohamed Gamal ve Türkiye'den 2017 Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Dünya Birincisi Habib Deveci konuk olarak katılacaktır. Ayrıca grup dergah dua ve ilahileriyle bizlerle olacaktır. Kadir Gecesi özel programımıza vatandaşlarımızı bekliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malatya'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement