Malazgirt Zaferi'nin 947. Yıl Dönümüne Doğru - Son Dakika
Güncel

Malazgirt Zaferi'nin 947. Yıl Dönümüne Doğru

Muş'un Malazgirt ilçesinde "Anadolu'nun Fethi 1071 Malazgirt Zaferi'nin 947. Yıl Dönümü Anma Programı" kapsamında düzenlenen programa Bulanıklılar büyük ilgi gösterdi.

08.08.2018 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'un Malazgirt ilçesinde "Anadolu'nun Fethi 1071 Malazgirt Zaferi'nin 947. Yıl Dönümü Anma Programı" kapsamında düzenlenen programa Bulanıklılar büyük ilgi gösterdi.

Bulanık Belediye binası önünde bir araya gelen yaklaşık bin 500 kişi, düzenlenen programa katılmak üzere minibüslerle Malazgirt'te hareket etti.

Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hacı Arslan Uzan, burada yaptığı açıklamada, Bulanıklıların ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan ve beraberindekileri karşılama programına katılım gösteren tüm Bulanıklılara teşekkür eden Kaymakam Uzan, şunları kaydetti:

"Türk-İslam tarihinin en büyük zaferlerinden biri olan ve Türklere Anadolu'nun kapılarını açan, Anadolu'nun İslamlaşmasında büyük öneme sahip Malazgirt Zaferi'nin 947'inci yıl dönümü kutlamaları tanıtımı basın toplantısına gösterilen yoğun ilgi bize tekrar 1071 ruhunu yaşattı. 26 Ağustos'ta Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla yapılacak olan kutlamalara Bulanık'tan daha kitlesel bir şekilde katılacağız inşallah."

AK Parti Bulanık İlçe Başkanı Ali Bulut ise, basın toplantısına yoğun katılım gösteren Bulanıklıların tarihine, devletine ve vatanına bağlılığını bir kez daha gösterdiğine vurgu yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malazgirt Zaferi'nin 947. Yıl Dönümüne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement