Malezya'nın Ada Yapmak İstediği Tartışmalı Kayalıklar - Son Dakika
Güncel

Malezya'nın Ada Yapmak İstediği Tartışmalı Kayalıklar

Malezya Savunma Bakanı Muhammed Sabu, adaya dönüştürülmesi planlanan "Orta Kayalar" bölgesinin askeri amaç için kullanılmayacağını söyledi.

28.06.2018 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malezya Savunma Bakanı Muhammed Sabu, adaya dönüştürülmesi planlanan "Orta Kayalar" bölgesinin askeri amaç için kullanılmayacağını söyledi.

Channel News Asia'da yer alan haberde, Sabu, Uluslararası Adalet Divanının (ICJ) kararıyla 2008'de Malezya'ya ait olduğu kararlaştırılan Orta Kayalar'ın ada haline getirilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kayalıkların ada haline getirilmesi durumunda, bölgeye güvenlik gücü yollayabileceklerini belirten Sabu, "Açık olan şey adaların Malezya'ya ait olduğudur. Nasıl istersek o şekilde kayalıkları kullanabiliriz ancak ne olursa olsun Orta Kayalar askeri amaçlar için kullanılmayacak. Oraya asker ve herhangi bir savaş gemisi koymayacağız." ifadelerini kullandı.

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, geçen ay yaptığı açıklamada, Singapur ile tartışma konusu olan Orta Kayalar'ı ada yapmayı planladıklarını belirtmişti.

Söz konusu kayalıklar, 1993 yılından bu yana iki ülke arasında tartışma konusu olmuştu. ICJ'ye taşınan tartışma, 2008'de Malezya lehine sonuçlanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malezya'nın Ada Yapmak İstediği Tartışmalı Kayalıklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement