Manavgat Belediyesi'nin İmar Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Manavgat Belediyesi'nin İmar Çalışmaları

Manavgat Belediyesi tarafından Eski Hisar Mahallesi'nde bulunan Zindan Kalesi ve çevresi için Koruma Amaçlı İmar Planı çalışması başlatıldı.

21.11.2011 18:20

Manavgat Belediyesi tarafından Eski Hisar Mahallesi'nde bulunan Zindan Kalesi ve çevresi için Koruma Amaçlı İmar Planı çalışması başlatıldı.

Manavgat Belediye Başkanvekili Sema Ecevitoğlu, Zindan Kale olarak adlandırılan bölgenin Koruma Kurulu Kararı ile 1. derece arkeolojik sit alanı ilan edildiğini ve bölgenin çevresinin de 3. derece arkeolojik sit alanı olarak kabul edildiğini söyledi.

Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun söz konusu bölge için belediyeden koruma amaçlı imar planı hazırlanmasını istediğini ifade eden Ecevitoğlu, "Biz de bu kapsamda derhal çalışmalara başlayarak saha çalışmalarını tamamladık" dedi.

Planla ilgili çalışmaların bir konsensüs ile sürdürülmesinin temel amaçları olduğunu vurgulayan Ecevitoğlu, şöyle konuştu:

"Bu proje tüm Manavgat'ın projesi. Bu amaçla ilçemizde bulunan çeşitli kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin ve vatandaşlarımızın katılımı ile geçen hafta toplantı düzenledik ve çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Bu büyük kültür mirasını korumak, geleceğe aktarmak ve önemli bir turizm değerine dönüştürmek için tüm kurum, kuruluş ve hemşehrilerimizden destek bekliyoruz."

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manavgat Belediyesi'nin İmar Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement