Manisa Hdp Eş Başkanına Nevruz Cezası - Son Dakika
Güncel

Manisa Hdp Eş Başkanına Nevruz Cezası

Manisa Hdp Eş Başkanına Nevruz Cezası

Manisa'da geçen yıl düzenlenen nevruz kutlamalarında 'Terör Örgütü Propagandası Yaptıkları' ve 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanuna Muhalefet ettikleri' iddiasıyla HDP Manisa eş Başkanı Sait Taycı'nın da aralarında bulunduğu 13 sanık, 10-15'er ay arasında değişen hapis cezasına mahkum oldu.

16.04.2016 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da geçen yıl düzenlenen nevruz kutlamalarında 'Terör Örgütü Propagandası Yaptıkları' ve 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanuna Muhalefet ettikleri' iddiasıyla HDP Manisa eş Başkanı Sait Taycı'nın da aralarında bulunduğu 13 sanık, 10-15'er ay arasında değişen hapis cezasına mahkum oldu. Cezalar ertelendi.

HDP yöneticileri, 22 Mart 2015 tarihinde nevruz kutlamalarının yapılması amacıyla Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi Horozköy Eski Pazar Yeri alanında toplandı. Toplantı alanında iddiaya göre, Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının bulunduğu, terör örgütünü öven pankartlar asıldı. HDP eş Başkanı Sait Taycı'nın, sahneden katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada da terör örgütünü övdüğü öne sürüldü. Cumhuriyet Savcısı, Sait Taycı ve düzenleme kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu 13 kişi hakkında dava açtı. Manisa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına tutuksuz sanıklar; Yasin Keskin, Tayip Alp, İhsan Nuri Erek, Çilem Yılmaz, Cemali Bozkuş, Mustafa Çeker ile avukatları Arif Ali Cangı, Mehmet Tarlabölen ve Hasan Hüseyin Evin katıldı. Sanıklar yöneltilen suçlamaları kabul etmedi, beraatlerini istedi. Cumhuriyet Savcısı, sanıkların, PKK/KCK Terör Örgütü yöneticisi Abdullah Öcalan ile bu terör örgütünün üyesi olan ve farklı tarihlerde silahlı çatışmalarda ölen kişilerin resimleri ile üzerinde bu kişilerin eylemlerini öven yazıların bulunduğu pankartları toplantı alanına asmak suretiyle terör örgütünün cebir, şiddet ve tehdit içeren yöntemlerini övdükleri, Sait Taycı'nın, topluluğa hitaben yaptığı konuşmanın bir bütün olarak ele alındığında, PKK/KCK terör örgütü ile bu örgüte üye olup, silahlı eylemlerde bulunan kişilerin cebir, şiddet ve tehdit içeren eylemlerini över ve teşvik eder nitelikte olduğunü öne sürdü. Sanıklar ise üzerlerine atalı suçlamaları kabul etmeyip, beraatlerini istedi.

HDP eş Başkanı Sait Taycı ve bir kısım sanığın avukatı olan Arif Ali Cangı, Anayasa'ya göre herkesin önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahip olduğunu belirterek, "Müvekkilimiz TBMM'de milletvekili sayısı bakımından 3'üncü parti olan HDP'nin Manisa İl Eş Başkanı sıfatıyla konuşma yapmıştır. Demokratik siyaset yapmayı önüne koymuş olan bir partinin il başkanı olarak müvekkilin kastının cebir ve şiddete çağrı olmadığı açıkça ortadadır. Tüm sanıkların beraatine karar verilsin" dedi.

Mahkeme heyeti sanıklar, Düzenleme Kurulu Üyeleri Mahir Baran, Ragıp Özcan, Mustafa Çeker, Mehmet Aslan, Ali Alpar, Sıraceddin Hessas, Nizametin Tatlı, Yasin Keskin ve Hatice Aslan'a her iki suçtan 15'er ay, Sait Taycı, Cemali Bozkuş, Çilem Yılmaz ve Tayip Alp'i de 10'ar ay hapis cezası verdi. Mahkeme; sanıklara verilen cezaları 5 yıl süre ile hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını, diğer sanıkların ise beraatini kararlaştırdı. Sanıkların avukatı Arif Ali Cangı, hükmün açıklanmasının geri bırakılması isteminde bulunmadıkları halde bunun tutanağa yanlış geçirilerek temyiz haklarının kapatılmak istendiğini ancak temyiz yoluna gideceklerini söyledi.

- Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa Hdp Eş Başkanına Nevruz Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement