Mardin 7 Yaşında Başladı, 70 Yıldır Saat Tamir Ediyor - Son Dakika
Güncel

Mardin 7 Yaşında Başladı, 70 Yıldır Saat Tamir Ediyor

7 yaşında başladı, 70 yıldır saat tamir ediyorMARDİN'in Derik İlçesi'nde saat tamirciliğini yapan Dursun Göngörür, 7 yaşındayken babasından öğrendiği saat tamirciliğini, 70 yıldan bu yana sürdürüyor.

31.07.2017 11:38

7 yaşında başladı, 70 yıldır saat tamir ediyor

MARDİN'in Derik İlçesi'nde saat tamirciliğini yapan Dursun Göngörür, 7 yaşındayken babasından öğrendiği saat tamirciliğini, 70 yıldan bu yana sürdürüyor. İlçe halkının sevgisini kazanan ve mesleğini azimle sürdüren 77 yaşındaki Göngürür, ilerleyen yaşına rağmen temiz ve bakımlı giyimi ile de halkın saygı ve taktirini görüyor.

Derik İlçesi, Kale Mahallesi'ndeki 7 metrekarelik dükkanda, 70 yıldan beri saat tamirciliği yapan 9 çocuk babası Dursun Göngörür, "Çocuklarıma elimden geldiğince bu mesleği öğretim. Bu meslekle 5 çocuğumu ekmek sahibi yaptım. Hepsini ev, bark sahibi yaptım. Dünyada en iyi şey zanattir. Zanaat her zaman sahibini ve milleti memnun eder. Benim yaşadığım günlerde huzur, mutluluk vardı. Şu an o günleri hatırlıyorum. Ben 77 yaşındayım ama gençlerden daha güçlüyüm" dedi.

1947 yılında, 7 yaşındayken babasından saat tamirciliğini öğrenen ve o günden beri aynı mesleği devam ettiren Göngörür, gelişen teknoloji ve piyasada çok sayıda ucuz saat olmasına rağmen, 70 yıldır mesleğini sürdürmeye çalıştığını söyledi. Derik'te tüm vatandaşların tanıdığı Göngörür, her sabah erken saatlerde "Gülüm Saat Tamircisi" ismini verdiği işyerine gelerek, kepenklerini açıyor. Tüm Derikliler'in sevgisini kazanan Göngörür, aynı zamanda teknolojiye yenilen saat tamirciliği mesleğini de yaşatmaya çalışıyor. Derik İlçesi'nde temiz ve bakımlı giyimi ile tanınan ve vatandaşların sempatisini kazanan Göngörür, bölgede bitme noktasına gelen saat tamirciliğinin de son temsilcilerinden biri olarak tanınıyor.

9 çocuğundan 5'ine saat tamirciliğini öğrettiğini anlatan Güngörür, "9 çocuğumdan 5'ine bu mesleği öğrettim. Meslek öğrettiğim çocuklarım ekmek, ev, bark sahibi olabildiler. Şu anda 77 yaşındayım. Saat tamirciliği, kendime en uygun gördüğüm meslekti. İlk okulu bitirdiğimde babam bana, "Memur olacağına bu mesleğe devam et."demişti. Ben de babamı kırmadım. Mesleği şu ana kadar sevgi ve saygı ile yürüttüm.Tüm insanlar memnun kaldılar. Bütün saat tamirciliği ihtiyaçlarını temin ettim. 9 çocuk sahibiyim. Elimden geldiğince çocuklarıma mesleği öğrettim. Bu meslekle 5 çocuğumu ekmek sahibi yaptım, hepsini ev, bark sahibi yaptım. Dünyada en iyi şey insanlıktır ve bütün insanları memnun etmektir. Bütün gençlerin bu mesleği devam ettirmesini istiyorum. Dünyada en iyi şey zanaattir. Zanaat her zaman sahibini ve milleti memnun eder. Herkesin mesleğe sevgi ve saygı göstermesi lazım. Benim yaşadığım günlerde huzur, mutluluk vardı. Şu anda o günleri özlemle hatırlıyorum. Ben 77 yaşındayım ama gençlerden daha güçlüyüm" diye konuştu.

Mardin 7 Yaşında Başladı, 70 Yıldır Saat Tamir Ediyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin 7 Yaşında Başladı, 70 Yıldır Saat Tamir Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement