Markus Rosenberg Malmö'de - Son Dakika
Spor

Markus Rosenberg Malmö'de

Markus Rosenberg Malmö\'de

31 yaşındaki İsveçli golcü Markus Rosenberg, doğup büyüdüğü ve futbola başladığı şehir olan Malmö’ye geri döndü.

04.02.2014 00:16

2006 Dünya Kupası, Euro 2008 ve 2012'de İsveç milli takımı forması da giymiş olan Markus Rosenberg, 2014 Allsvenskan sezonu öncesinde, son şampiyon Malmö ile 3 yıllık kontrat imzaladı.

1987 yılında, henüz 5 yaşında iken altyapısına girdiği Malmö kulübü ile profesyonel maçlara çıkmaya başlayan Rosenberg, Afonso Alves transferi ile kendisine kadroda yer bulamamış ve 2004 yılında kiralık olarak Halmstads BK takımında oynamaya başlamıştı. Takımıyla lig ikinciliği yaşayan ve 14 golle o sezonun gol kralı olan Rosenberg, 2005 yılında Ajax'a transfer oldu. Ajax'ta forma giydiği 1,5 sezonda rüştünü ispatlayan İsveçli, Werder Bremen tarafından Bundesliga'ya getirildi ve orada özellikle ilk sezonunda çok öneml işler yaptı. 2010-11 sezonunda Racing Santander'e kiralanan, Santander'de gösterdiği performans sonucu, izleyen sezon Bremen'de tekrar ilk 11'deki yerini alan Rosenberg, kontratının bitişi ile Premier Lig ekiplerinden West Bromwich Albion'a transfer oldu ve geçen sezon 24 maçta forma giydi.

Bu sezon neredeyse hiç forma şansı bulamayan Rosenberg geçtiğimiz cumartesi günü kulübüyle anlaşarak kontratını feshetmişti. Her fısatta doğup büyüdüğü şehir Malmö'de kariyerini noktalamak istediğini dile getiren golcü bugün muradına erdi ve mavi-beyazlı ekibe döndü.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Markus Rosenberg Malmö'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement