Marlborough Gallery New York Sergisi Öncesi Kutlama Yemeği Verdi - Son Dakika
Güncel

Marlborough Gallery New York Sergisi Öncesi Kutlama Yemeği Verdi

Ahmet Güneştekin'in Marlborough Gallery bünyesindeki uluslararası sergi dizisinin ilki, 26 Kasım 2013 - 4 Ocak 2014 tarihleri arasında Marlborough Gallery New York'ta gerçekleştiriliyor.

05.11.2013 10:55

Marlborough Gallery Ahmet Güneştekin: Son Dönem Resimler New York Sergisi Öncesi Kutlama Yemeği Verdi

Ahmet Güneştekin'in Marlborough Gallery bünyesindeki uluslararası sergi dizisinin ilki, 26 Kasım 2013 - 4 Ocak 2014 tarihleri arasında Marlborough Gallery New York'ta gerçekleştiriliyor. Dünyaca ünlü Marlborough Gallery, sergi dolayısıyla, Ahmet Güneştekin onuruna Nişantaşı Park Şamdan'da özel bir kutlama yemeği verdi. Ev sahipliğini Marlborough Gallery direktörlerinden Marcia Levine ile Michael L. Gitlitz'in yaptığı yemekte sanat, siyaset, medya, iş ve cemiyet hayatından önemli isimler ağırlandı.

Ahmet Güneştekin, Marlborough Gallery'ye ve 2014 yılı içerisinde gerçekleştirmeyi planladığı bazı sanat etkinliklerine destek vereceğini açıklayan Altınbaş'a ayrı ayrı şükranlarını sunduğu konuşmasında, "Mezopotamya ve Anadolu'nun yüzyıllar boyunca Batı kültürlerinin hegemonyası ve politize edilmiş dinlerin baskısı altında tutsak kaldığını ifade ederek bu toprakların ve halklarının sanatıyla, edebiyatıyla, şiiriyle, müziğiyle, geleneksel kültürüyle özgürleşeceğine ve gün gittikçe daha da tükenen insanlığa bir güneş gibi umut ve ışık olacağına artık daha çok inandığını" vurguladı.

Ahmet Güneştekin'in Mayıs 2013 itibariyle Marlborough Gallery sanatçıları arasına katılmasının da kutlandığı, Hasan Kosif, İnci Aksoy, Ali Güreli, Ruken-Metin Mızraklı, Zelal- Dara Kırmızıtoprak, Olgaç Artam, Kenan İmirzalioğlu gibi bir çok anlamda birbirinden farklı 100'ü aşkın davetlinin katıldığı kutlama yemeğinde, sanatın yapıcı ve birleştirici rolü öne çıktı.

2013 Venedik Bienaliyle eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği son sergisiyle, uluslararası sanat kişileri ve önde gelen sanat kurumlarının dikkatini üzerine daha çok çekmeye başlayan Ahmet Güneştekin, Marlborough Gallery'nin, 7- 10 Kasım tarihleri arasında bu yıl 8.'si düzenlenecek olan uluslararası sanat fuarı Contemporary İstanbul'da gerçekleştireceği sergisinde de yer alıyor. Contemporary İstanbul sergisi, Marlborough Gallery New York'ta 26 Kasım'da başlayacak olan "Ahmet Güneştekin: Son Dönem Resimler" başlıklı sergisi öncesinde Ahmet Güneştekin'in Marlborough Gallery bünyesinde gerçekleştireceği ilk sanat etkinlik olma özelliği de taşıyor.

Ahmet Güneştekin, Aralık 2013'te Marlborough Gallery bünyesinde yer alacağı Art Basel Miami Beach'ten sonra 2014 yılında gerçekleştirmeyi planladığı sanat etkinlikleriyle Türkiye ve uluslararası sanat yolculuğuna devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Marlborough Gallery New York Sergisi Öncesi Kutlama Yemeği Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement