Masa Dağı Antalya'nın Çankaya'sı Oldu - Son Dakika
Yerel

Masa Dağı Antalya'nın Çankaya'sı Oldu

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, seyir terası, yol ve diğer belediyecilik hizmetleriyle Masa Dağı bölgesini, Antalya'nın Çankaya'sı haline getirdiklerini söyledi.

12.01.2012 15:40

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, seyir terası, yol ve diğer belediyecilik hizmetleriyle Masa Dağı bölgesini, Antalya'nın Çankaya'sı haline getirdiklerini söyledi.

Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Masa Dağı bölgesindeki Çankaya Mahallesi'nin doğu bölümünü şehir merkezine bağlayan mevcut 5 metre genişliğindeki yolu, 20 metrelik yol haline getirdi. Yol genişletme çalışması bir ayda tamamlandı.

İleriki günlerde asfaltı dökülecek yolun genişletilmesi ise en çok Antkoop Akdeniz Sitesi'nde oturanları sevindirdi. Site sakinleri, şehir merkeziyle ulaşımlarını sağlayan yolun genişletilmesi ve site ile Hacı Ali Uyaroğlu Camii arasında yeni yol açılması çalışmalarından dolayı Başkan Hakan Tütüncü ve Fen İşleri Müdürlüğü çalışanlarına yemek verdi.

Sitedeki sosyal tesisteki yemekte bir konuşma yapan Antkoop Akdeniz Sitesi Yöneticisi Levent Dedeoğlu, yol açma ve genişletme çalışmaları için Tütüncü'ye teşekkür etti. Çankaya Mahalle Muhtarı Süleyman Doğru da, semt pazarına ulaşımı sağlayan yolun asfaltlanmasını talep ettiği Tütüncü'nün talimatıyla mahalledeki yolların tamamına asfalt döküldüğünü, okuldan camiye, yeşil alandan yeni yolların açılmasına tüm hizmet taleplerinin de karşılandığını kaydetti.

Başkan Tütüncü de, Çankaya Mahallesi'ne yaptıkları hizmetlerle ilgili bilgi verdi. Mahallede ara sokaklar dahil yolların tamamına asfalt döküldüğünü anlatan Tütüncü, mahallede 13 kilometre asfalt çalışması gerçekleştirdiklerini söyledi.

Mahalledeki Hacı Ali Uyaroğlu Camii'nin çevre düzenlemesini yaptıklarını belirten Başkan Tütüncü, Antkoop Akdeniz Siteleri ile cami arasında 800 metrelik yeni bir yol açtıklarını bildirdi. Tütüncü, Masa Dağı bölgesini, Duacı köyüne ve Kent Parkı'na bağlayan yolun yapımını tamamladıklarını, Şehit İbrahim Yurtseven İlköğretim Okulu'nun bahçe duvarını yaptıklarını ve bahçesini asfaltladıklarını açıkladı.

Antalya kent merkezini 360 derece panoramik izleme olanağı sunan Masa Dağı bölgesindeki 14 dönümlük alana, seyir terası yaptıklarını kaydeden Tütüncü,

"Seyir Terası yapılmadan önce bölgede bir dairenin fiyatı 110 bin liraydı. Seyir Terası bittikten sonra dairenin fiyatı 310 bin lira oldu. Bu projemiz, bölgeye ciddi bir değer kazandırdı" dedi.

Tütüncü, bölgede sadece 2B problemi kaldığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"2B Yasa Tasarısı Meclis'e gönderildi. Yasa çıktıktan sonra mülkiyet probleminin çözümüyle de Masa Dağı bölgesi Antalya'nın en avantajlı yerleşim yeri olacak. Çankaya Mahallesi ismi ile müsemma bir yer haline gelecek. Yaptığımız hizmetlerle de Masa Dağı bölgesini Antalya'nın Çankaya'sı haline getirdik. Kepez'in en az oy aldığım noktasında da hizmetlerimiz en öndedir, en çok oy aldığımız yerde de hizmetlerimiz en öndedir. Hizmetlerimizi mahallelerimize eşit ve adil şekilde bölüştürebilmenin gayreti içindeyiz."

Ziyarette Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yılmaz da hazır bulundu.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Masa Dağı Antalya'nın Çankaya'sı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement