Mavi Bayrak Sorumluları Yerel Eğitim Semineri - Son Dakika
Kültür Sanat

Mavi Bayrak Sorumluları Yerel Eğitim Semineri

Edremit'te, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından mavi bayrak sorumluları yerel eğitim semineri verildi.

14.12.2016 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edremit'te, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından mavi bayrak sorumluları yerel eğitim semineri verildi.

Özel bir otelde gerçekleşen seminerde konuşan, TÜRÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Erol Güngör, mavi bayrağı dünya sıralamasına çıkarmak için uzun yıllardır çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Mavi bayrağın kaliteli hale getirilmesi için çabaladıklarını ifade eden Güngör, şunları kaydetti:

"Mavi bayrağı zor veriyoruz, kolay alıyoruz. Dünyada mavi bayrak sıralamasında ikinci durumda olan ülkemizde, her yıl kurum ve kuruluşlarda mavi bayrak görevlilerine eğitim semineri verilmektedir.17 kıyı ilimizdeki 25 belediyemizi temsil eden 100 üzerinde yerel sorumluya, üç gün sürecek eğitimin sonunda Yerel Mavi Bayrak Sorumlusu Eğitim Sertifikası verilecek ve kurumu adına yöresinde bu görevi yürütmeye hak kazanacaktır. 1993 yılından bu yana uygulanmakta olan Mavi Bayrak Programı kapsamında 2016 yılı itibariyle 444 plaj ve 21 marina, 12 yat limanı mavi bayrak ödülüne hak kazanmıştır."

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ise, Edremit sahillerinin mavi bayrak standartlarına uygun olması hedefi ile çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Saka, "Temiz bir denizden, faydalanmak her yurttaşımızın en doğal hakkından bir tanesidir. Bizler yerel yöneticiler olarak vatandaşlarımıza bunu sağlamakla mükellefiz. Altyapı çalışmalarından kumsalların temiz tutulmasına kadar birçok alanda çalışmaları yerine getiriyoruz." dedi.

Seminerin 3 gün süreceği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Mavi Bayrak Sorumluları Yerel Eğitim Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement