Mavi Kapak" Duyarlılığı "Siyah-beyaz" Hayaline Kavuşturacak - Son Dakika
Spor

Mavi Kapak" Duyarlılığı "Siyah-beyaz" Hayaline Kavuşturacak

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs verilmesi amacıyla yürütülen proje kapsamında mavi kapak toplayan ilkokul 4.

18.05.2017 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KADİR YILDIZ - Kocaeli'nin Darıca ilçesinde, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs verilmesi amacıyla yürütülen proje kapsamında mavi kapak toplayan ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ali Hatipoğlu, küçük yaştaki duyarlılığı nedeniyle çok sevdiği Beşiktaş kulübü tarafından Vodafone Arena'ya davet edilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Darıca Yaşlılarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin "Mavi Kapaktan Gönül Köprüsü" projesi kapsamında, derslerinden arta kalan sürede mavi kapak toplayan 10 yaşındaki Hatipoğlu, aile fertleri ve okuldaki arkadaşlarının da desteğiyle 1 yılda 80 bin kapağı bir araya getirdi.

Mustafa Kemal İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Hatipoğlu'nun destek verdiği projede 20 üniversite öğrencisine burs sağlanıyor.

"Top oynamak yerine kapak topladım"

Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl okula giderken ağaçlarda asılı olan bidonları gördüğünü belirterek, bunları annesine sorduğunda mavi kapak toplamak için kullandığını öğrendiğini söyledi.

Yardım etmek amaçlı derslerinden arta kalan sürede kapak toplamaya başladığını ifade eden Hatipoğlu, o dönemde mavi kapaklarla tekerlekli sandalye alımlarıyla ilgili haberler gördüğünü kaydetti.

Hatipoğlu, daha fazla kapak toplamak için akrabalarını da bu kampanyaya davet ettiğini dile getirerek, "Daha sonra lokantalara giderek topladık ya da yakın çevremize haber bırakarak, kapakları bir araya getirdik. Bir yılda 10 bin kapak toplamıştım. Derslerime çalıştıktan sonra dışarı çıktığımda top oynamak yerine kapak topladım. Okulumda da kapak toplanıyordu. Bir arkadaşım da 6 bin 500 kapak getirdi. Sonra onları okul müdürümüz Suat Yazıcı'ya verdik. O da Darıca Yaşlılarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kudret Sekban'ı çağırdı. Daha sonra 100 kilogram kağıt getirdim. Atık yağ falan getirdim. Şu anda okuldaki arkadaşlarımın da yardımıyla 80 bin kapak bir araya getirildi." diye konuştu.

Bu proje kapsamında mavi kapaklardan elde edilen gelirle öğrencilere yardım edildiğini öğrendiğini aktaran Hatipoğlu, "Daha fazla kapak getirerek öğrencilere yardım edebilirim. Beşiktaşlıyım. Hayalim vardı, Vodafone Arena'da maç izlemek istiyordum. 4 Haziran'da olan lig maçına Beşiktaş beni davet etti. Vodafone Arena'ya maç izlemeye gideceğim. Çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

"Ali'nin dileğini kapaklar sayesinde yerine getirmiş olacağız"

Dernek Başkanı Sekban da dernek olarak, "Mavi Kapaktan Gönül Köprüsü" projesini ilçedeki bütün okullarda yürüttüklerini belirterek, kapaklardan elde edilen geliri ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilerin eğitiminde kullandıklarını söyledi.

Ali Hatipoğlu'nun da bu proje kapsamında kendilerine en büyük katkıyı sunan öğrencilerden biri olduğunu anlatan Sekban, şöyle devam etti:

" 23 Nisan'da okulu ziyaret ettiğimizde Ali'ye şöyle bir soru sorduk; 'Bu kadar önderlik ettin, yapmak istediğin bir şey var mı?' diye sorduk. O da bize 'Beşiktaşlıyım, Vodafone Arena'da maç izlemek istiyorum.' dedi. Beşiktaş yönetimiyle görüştük. Sağ olsunlar onlar da kabul etti. 4 Haziran'da Vodafone Arena'daki Osmanlıspor maçında Ali'nin bu dileğini, kapaklar sayesinde yerine getirmiş olacağız."

Sekban, proje kapsamında 20 üniversite öğrencisine burs sağladıklarını aktararak, 2 senedir projenin güzel bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

Okulların çok hassas davrandığını dile getiren Sekban, "Ali'nin topladığı ve arkadaşlarının da destek verdiği bu kampanyadaki kapakların geliri, üniversite okuttuğumuz ağabeylerine ve ablalarına gidecek. Eğitime ciddi anlamda katkı sağlamış oldu. Ali'yi kutluyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Mavi Kapak' Duyarlılığı 'Siyah-beyaz' Hayaline Kavuşturacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement