MDOB, 'La Boheme' Operasının Mersin Prömiyerini Yapacak - Son Dakika
Yerel

MDOB, 'La Boheme' Operasının Mersin Prömiyerini Yapacak

Mersin Devlet Opera ve Balesi, İtalyan besteci Giacomo Puccini'nin 'La Boheme' operasını Mersinli sanatseverlerle buluşturuyor.

07.02.2014 13:39  Güncelleme: 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), İtalyan besteci Giacomo Puccini'nin "La Boheme" operasını Mersinli sanatseverlerle buluşturuyor.

MDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Henri Murger'in hikayelerinden hareketle operaya uyarlanan, librettosunu L. Illica ve G. Giacosu'nun yazdığı Puccini'nin "La Boheme" operasının Mersin prömiyeri 8 Şubat 2014 Cumartesi günü Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde gerçekleştirecek. Eserin ikinci temsili 11 Şubat 2014 Salı yapılacak. MDOB şeflerinden İbrahim Yazıcı ve Vladimir Lungu'nun dönüşümlü olarak yöneteceği eseri, Mersinli sanatseverlerin yakından tanıdığı, Mersin'de pek çok eseri sahneye taşıyan Kenan Korbek sahneye koyuyor. Eserin dekor tasarımı İsmail Dede, kostüm tasarımı Çimen Somuncuoğlu, ışık tasarımı Tarı Deniz'e ait. Koroyu esere Oleg Constantinov hazırlarken, Çocuk Korosu şefliğini de Reyhan Bezdüz üstlendi. "La Boheme" operasında başlıca rolleri Bengi İspir Özdülger, Bülent Bezdüz, Orhan Yıldız, Funda Hayfavi, Andrei Yevtuşhenko, Hasan Berk, Tevfik Rodos, Mehmet Yılmaz, Tülay Uyar, Erdem Erdoğan, Göksay Yaran, Arda Aktar, İnanç Makinel, Filiz Güneş, Gülbin Günay, Çiğdem Aladağ, Sevinç Demirağ, Volkan Şen, Zafer Erdaş, Murat Duyan, Serkan Karagöz, Ufuk Kasar, Özkan Çavdaroğlu, Baran Taner dönüşümlü olarak paylaşıyor.

İlk olarak 1 Şubat 1896 Torino'da, ünlü orkestra şefi Arturo Toscanini yönetiminde sahnelenen, Türkiye prömiyeri ise Ankara'da 1948 yılında gerçekleştirilen "La Boheme" operasının Mersin prömiyeri ile ilgili açıklama yapan MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, "Sanatseverlerin eserlerini ilgiyle karşıladığı İtalyan besteci Puccini'nin La Boheme operasını Mersinli sanatseverlerle buluşturuyoruz. Eşsiz müziği ve aryalarıyla bir başyapıt olan eserin Mersin prömiyerini 8 Şubat'ta gerçekleştireceğiz. Sanatseverlerin, prömiyer temsili biletleri tükenmeden yerlerini şimdiden ayırtmalarını öneririz" dedi. - MERSİN

MDOB, \'La Boheme\' Operasının Mersin Prömiyerini Yapacak
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MDOB, 'La Boheme' Operasının Mersin Prömiyerini Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement