Meclis Başkanı, 'İmamın Ordusu'nu Geri Gönderdi - Son Dakika
Güncel

Meclis Başkanı, 'İmamın Ordusu'nu Geri Gönderdi

Meclis Başkanı Şahin, CHP İzmir Milletvekili Ayhan'ın, "İmamın Ordusu" ile ilgili soru önergesini, Anayasa ve İçtüzük'e uygun olmadığı gerekçesiyle geri gönderdi

10.04.2011 10:10

Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan'ın, "İmamın Ordusu" adlı basılmamış kitap ile ilgili sorusunu, "Anayasa ve İçtüzük hükümlerinde belirtilen nitelikleri taşımadığı" gerekçesiyle geri gönderdi Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan'ın, "İmamın Ordusu" adlı basılmamış kitap ile ilgili sorusunu, "Anayasa ve İçtüzük hükümlerinde belirtilen nitelikleri taşımadığı" gerekçesiyle geri gönderdi.

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan'ın soru önergesini, işleme almayarak iade eden TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Anayasa'nın 138. maddesinde, görülmekte olan bir dava hakkında Yasama Meclisinde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamayacağı belirtilmiştir" dedi.

-GERİ GÖNDERME GEREKÇESİ-

Meclis Başkanı Şahin, soru önergesini geri gönderme gerekçesini şu sözlerle anlattı: "İçtüzüğün 96. maddesine göre soru; kısa, gerekçesiz ve kişisel görüş ileri sürülmeksizin, kişilik ve özel yaşama ilişkin konuları içermeyen bir önerge ile açık ve belli konular hakkında bilgi istemekten ibarettir.

İçtüzüğün 97. maddesi, istişare amaçlı konular içeren soruların Başkanlıkça kabul edilmeyeceğini hükme bağlamıştır.

İlgi önergeniz, Anayasa ve İçtüzük hükümlerinde belirtilen nitelikleri taşımadığından işleme konulamamış ve ekte iade edilmiştir. "

-İADE EDİLEN SORU ÖNERGESİ-

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, TBMM Başkanlığı'na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, "İmamın Ordusu" adlı basılmamış kitabın imhasını sormuştu. Soru önergesinde, şu sorular yer almıştı:

"Toplum tarafından bilinmesinde sakıncalı bulunan hangi "sır' vardır ki, ancak faşizmle yöneltilen ülkelerde görülen, AKP Hükümeti'nin atadığı savcılarca henüz taslak aşamasındaki olan bir kitabın basılması ve yayımlanması engellenmektedir?

Ancak Ortaçağ karanlığında ve Nazi Almanyası'nda karşılaşılan "kitap imha etme' uygulamaları, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, "demokrasiyi araç' olarak görme anlayışının bir sonucu mudur?" - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Meclis Başkanı, 'İmamın Ordusu'nu Geri Gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement