Medeniyet ve Doğal Dünya Düzeni" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Medeniyet ve Doğal Dünya Düzeni" Konferansı

Pursaklar Belediyesi ve Medeniyet Öncüleri Derneği tarafından "Medeniyet ve Doğal Dünya Düzeni" başlıklı konferans düzenlendi.

09.04.2018 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pursaklar Belediyesi ve Medeniyet Öncüleri Derneği tarafından "Medeniyet ve Doğal Dünya Düzeni" başlıklı konferans düzenlendi.

Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Hikmet Akgül katıldı.

Akgül, bireyin temelinde ahlak ilkeleri olması gerektiğine vurgu yaptı.

Toplumun bilim felsefesine göre yeniden dizayn edilmesi gerektiğini ifade eden Akgül, şunları dile getirdi:

"Doğal olan ahlak ilkelerini yaşamamız gerekiyor. Emaneti korumak ve ona ihanet etmemek gerekiyor. Kur'an bizim için rehberdir ve yol göstericidir. Tanzimat'tan beri hayatı okumaktan vazgeçtik ve Kur'an devreden çıktı. Vahdet bozuldu. Batı kültürü medeniyet olarak toplumumuza yerleşti. Şimdi özümüze dönme mücadelesi veriyoruz. Bilim felsefesine göre toplumu yeniden dizayn etmemiz gerekiyor. Mesleğimiz ne ise onunla ilgili bilim felsefesi yapmamız lazım. Yeni Türkiye derken bunun içini doldurmamız lazım. Hz. Peygamber gibi Hz. Hatice gibi bir ahlakımız olması lazım ki medeniyet inşa edebilelim. Medine'deki o felsefeyi kavrayıp yaşamamız lazım. Dosdoğru yolda yürümek lazım. Yaradılış sistemi üzerinde kafa yormamız lazım. Bunun için de eğitim çok önemlidir."

Programın sonunda Pursaklar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hasan Kocakuşak, Prof. Dr. Hikmet Akgül'e Belediye Başkanı Selçuk Çetin adına teşekkür edip plaket takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Medeniyet ve Doğal Dünya Düzeni' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement