"Mehmet Akif, Umut Ve Diriliş Sembolümüzdür" - Son Dakika
Güncel

"Mehmet Akif, Umut Ve Diriliş Sembolümüzdür"

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Kurtuluş Savaşı yıllarının manevi mimarı olan Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 77. yıldönü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

27.12.2013 14:24

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 77. yıldönümü münasebetiyle yayınladığı mesajda "Akif, kurtuluş mücadelemizin umut ve diriliş sembolüdür" dedi.

Yüce Türk milletinin duygularına tercüman olan İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy'u yeni nesillere çok iyi anlatmak gerektiğini söyleyen Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, yayınladığı mesajında şunları söyledi:

"ATEŞTEN GÜNLERİN MANEVİ MİMARI"

"Mehmet Akif Ersoy, medeniyetimizin akıl ve duygu dünyasını, umut ve diriliş duygusuyla birleştiren şahsiyettir. Çanakkale'den Kurtuluş destanına kadar hemen her yerde o yüce insan vardır. Akif, adeta o ateşten günlerin manevi mimarı, umut ve dirilişimizin sembolü olmuştur.

Mehmet Akif, umutsuzluğa ve yenilgiye asla prim vermemiş ve teslim olmamıştır.

Büyüleyici kelamı ile yüreklerdeki imanı coşturan, zulme ve adaletsizliğe en düzgün kafiyelerle baş kaldıran Mehmet Akif Ersoy'a Türk Milleti olarak müteşekkir olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Akif'i ölümünün 77. yıldönümünde bu vesileyle bir kere daha anmak, kendisine bir defa daha rahmet duaları okumak hepimizin en öncelikli vazifesidir. Onu bir kez daha rahmet ve şükranla yadediyorum."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Mehmet Akif, Umut Ve Diriliş Sembolümüzdür' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement