Mekke'nin Fethi'nin 1385. Yıl Dönümü - Son Dakika
Kültür Sanat

Mekke'nin Fethi'nin 1385. Yıl Dönümü

Mekke'nin Fethi'nin 1385. yıl dönümü, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adana Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.

31.12.2015 22:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mekke'nin Fethi'nin 1385. yıl dönümü, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adana Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Menderes Spor Salonu'nda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti başlarken, derneğin çalışmalarının anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından, Hz. Muhammed'i konu edinen şiirler okundu, Mekke'nin Fethi kum sanatıyla perdeye yansıtıldı.

AGD Adana Şubesi Başkanı Abdulaziz Kıranşal, yaptığı konuşmada, yılbaşı etkinliği adı altında, her yıl zinanın, kumarın, alkolün meşru gösterilmeye çalışıldığını söyledi.

Günümüzde haramların meşrulaştığı, günahların artık açık bir şekilde işlendiği aktaran Kıranşal, ülke olarak hedeflerinin yetişen yeni neslin haram ve helal korkusunu bilen, ülkesi ve milleti için mücadele eden bir nesil olması gerektiğini ifade etti.

Etkinlik, Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği'nin Hazreti Muhammed ve Mekke'nin Fethi konulu konuşmasının ardından ilahi sanatçısı Mustafa Özcan Güneşdoğdu'nun konseriyle devam etti.

İlahilerin ve ezgilerin de okunduğu gecede, Siyer-i Nebi şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Mekke'nin Fethi'nin 1385. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement