Meksika'da Uyuşturucu Çetelerinin Karıştığı Olaylarda 10 Kişi Öldü - Son Dakika
Güncel

Meksika'da Uyuşturucu Çetelerinin Karıştığı Olaylarda 10 Kişi Öldü

Meksika\'da Uyuşturucu Çetelerinin Karıştığı Olaylarda 10 Kişi Öldü

Meksika'da uyuşturucu çetelerinin karıştığı iki olayda en az 10 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

19.12.2013 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meksika'da uyuşturucu çetelerinin karıştığı iki olayda en az 10 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Yetkililer, ABD sınırı yakınlarında turistik bir bölge olan Puerto Penasco kentinde meydana gelen ilk olayda bir grup silahlı saldırganın güvenlik güçleri ile çatışmaya girdiğini açıkladı. Saldırganlardan ikisi lüks bir otel yakınlarındaki çatışmada öldü, üçü güvenlik güçlerinden kaçmaya çalışırken araçlarının kaza yapması sonucu yaşamını yitirdi.

Silahlı çatışmaların nadiren yaşandığı turistik beldedeki olayın ardından Nogales kentindeki ABD Konsolosluğu, bölgede bulunan vatandaşlarına güvenli yerlere sığınmaları çağrısında bulundu.

Bölge başsavcısı Carlos Navarro Sugich, yöre halkının paniğe kapılmasına neden olan saldırının ardından durumun kontrol altına alındığını söyledi.

Sakin ve huzurlu bir tatil yeri olarak bilinmesine rağmen Puerto Penasco, geçmişte Sinaloa uyuşturucu karteli ile rakiplerinin çatışmalarına sahne olmuş, 2011 yılında bu bölgede beş ton esrar ele geçirilmişti.

Meksika'nın kuzeyinde meydana gelen ikinci olayda ise çete üyesi iki silahlı saldırgan polisten kaçarken araçlarıyla 13 ila 15 yaşlarında beş öğrenci çarptı. Öğrenciler, hayatını kaybetti. Kamyonetleriyle polisten kaçarken direksiyon hakimiyetini kaybedip yol kenarındaki durakta otobüs bekleyenlerin arasına dalan saldırganlar, biri çocuk iki kişinin de yaralanmasına neden oldu.

Zetas ve Gulf uyuşturucu kartelleri arasında daha önce de çatışmalara sahne olan bölgede güvenliğin sağlanması için ordu alarma geçirildi. - Meksika

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Meksika'da Uyuşturucu Çetelerinin Karıştığı Olaylarda 10 Kişi Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement