Melih Gökçek: "Demirören'e Oy Verdim" - Son Dakika
Güncel

Melih Gökçek: "Demirören'e Oy Verdim"

Melih Gökçek: "Demirören\'e Oy Verdim"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı seçimlerinde Yıldırım Demirören'e oy verdiğini belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Ümit ederiz ki Yıldırım Bey federasyonda başarılı olur" dedi.

09.03.2012 21:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı seçimlerinde Yıldırım Demirören'e oy verdiğini belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Ümit ederiz ki Yıldırım Bey federasyonda başarılı olur" dedi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi'nin düzenlediği "Siyaset Akademisi 3" programında konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Biz belediyeciliği hiçbir zaman yol, su ve kanalizasyon olarak görmedik. Sosyal işleri de o kadar önemsedik. Belediyecilik anlayışında medeniyet eşittir çevre anlayışını benimsedik. Otobüslerimizin tamamı doğalgazlı olma yolunda. Bin 90 tane otobüs aldık. Ankara'yı hava kirliliği noktasında en düşük noktaya çıkarmaya çalıştık" dedi.

Ankara ile ilgili yaptıkları projeleri tanıtım filmiyle anlatan Başkan Gökçek, öğrencilerle deneyimlerini paylaştı. Gökçek, yaptığı konuşmanın ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı. Bir öğrencinin neden valilik düşüncesi ve başbakanlık ya da cumhurbaşkanlığına adaylık düşüncesinin olup olmadığı sorması üzerine Gökçek, "Vali atanmış, ben seçilmişim. Seçilmiş olmayı tercih ediyorum. Bu bir tercih meselesi sadece. Valilerimizin hepsine de saygı duyuyorum. Cumhurbaşkanı ve başbakan olmayı düşünmüyorum.

Allah izin verirse, başbakan uygun görürse ve vatandaş da tabi oy verirse bir dönem daha belediye başkanlığı yapmayı ve ondan sonrada emekli olmayı düşünüyorum. Yerimi gençlere bırakmayı düşünüyorum" dedi.

Twitter'ı etkin kullanan belediye başkanı olarak bilinen Gökçek, "Twitter'dan gerçekten keyif alıyorum. Bir kere sizin gibi gençlerle daha çok muhatap olma imkanım oluyor" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisi hakkındaki yolsuzluk iddialarını değerlendiren Gökçek, "Bütün siyasetçilere, politikacılar, televizyonlara bir çağrıda bulundum. Şerefli, onurlu insanlar, söylediklerini ispat eden adamlardır. Benim dokunulmazlığım yok. Götürün savcılığa verin. Varsa bir üç kağıdım çıksın ortaya dedim.

Aradan 3 sene geçti. Beni bir tane savcıya veren kişi olmadı" diye konuştu.

"ÜMİT EDERİZ Kİ YILDIRIM BEY FEDERASYONDA BAŞARILI OLUR"

Ankaragücü ile ilgili soru üzerine Gökçek, "Ben belediye başkanı olduğum ilk zamanlarda, dünyada başkent olup da şampiyon çıkartmayan tek yer Ankara. Dolayısıyla Ankara'dan şampiyon çıkmadı. Ankaragücü'ne başkan olmak istedim. O dönemde başkanlık seçimi yapılıyordu. O zaman belediye başkanlarının başkan olmasında bir sorun yoktu. Ondan sonra Mesut Yılmaz direkt müdahil oldu. Cemal Aydın'a teslim etti. Ondan sonra Cemal Aydın orayı kişisel kulübü gibi kullandı. Sonunda iflas eder hale gelince kulüp, bize

devretmek zorunda kaldı. Bu yüzden de biliyorsunuz Ankaraspor bizim elimizden gitti. Fakat bütün niyeti borçları ödetip üzerine oturmakmış. Böyle bir hesap yapmış" dedi.

Bir öğrencinin Yıldırım Demirören'in Futbol Federasyonu'na başkan seçilmesini eleştirmesi üzerine Gökçek, "Son dönem kaos dönemi oldu. Kaos olduğu için kişiler acaba kimin üzerinde anlaşabiliriz çok düşündüler. Yıldırım Bey'in üzerinde ittifak kurdular. Sadece bu yöneticilerden doğan iş değil. İçerdeki oyuncuların arasındaki ahenkte çok önemlidir. Hocanın, yönetimin ve futbolcuların psikolojisinin birbirine uymasına bağlı bir olay. Bu konuda kim ne derse desin en başarılı olan Galatasaray'ın başındaki

Fatih Hoca. Onların arasına kardeşliği getiriyor. Bir ruh getiriyor. O ruhla alıp götürüyor. Ümit ederiz ki Yıldırım Bey federasyonda başarılı olur. İtiraf edeyim, ben oyumu Yıldırım' a verdim" dedi.

Başkan Gökçek'e İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Aydın plaket takdim etti. Daha sonra Başkan Gökçek öğrencilerin ricasını kırmayarak fotoğraf çektirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Melih Gökçek: 'Demirören'e Oy Verdim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement