Memur-Sen'den Haber Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Memur-Sen'den Haber Tepkisi

Memur-Sen\'den Haber Tepkisi

Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı Coşkun, "Zaman Gazetesi, yaptığı gerçekdışı haberlerle Memur-Sen'i karalama hedefli çarpıtmalarına devam ediyor" dedi.

27.06.2014 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun Zaman Gazetesi'nde çıkan "Memura ilk kez temmuz zammı yok" başlığıyla yayımlanan habere tepki gösterdi. Coşkun, Türkiye'nin normalleşme sürecinden rahatsızlığın, demokratikleşmesine ve sivilleşmesine yönelik hazımsızlığın zirvesi olan 17 Aralık ve 25 Aralık kirli vesayet kalkışmasının karşısında duran, paralel ayak oyunlarını deşifre eden bütün kişi ve kurumları hedef alan Zaman Gazetesi, yaptığı gerçekdışı haberlerle, toplu sözleşmeyi değersizleştirme ve Memur-Sen'i karalama hedefli çarpıtmalarına devam ediyor" dedi.

'MEMUR-SEN HEDEF ALINIYOR'

"Zaman Gazetesi, bugünkü nüshasının birinci sayfasında verdiği haberle, Memur-Sen'e yönelik karalama kampanyasında izan, insaf, ahlak ve gazetecilik ilkelerinden ne kadar uzaklaştığını itiraf ediyor" diyen Coşkun, "8 Ağustos 2013 tarihli nüshasında toplu sözleşmeye ilişkin değerlendirmesini "Memura Çifte Bayram" başlığıyla haberleştiren Zaman, bugünkü nüshasında ise 'Memura ilk kez temmuz zammı yok' başlığıyla toplu sözleşmeyi ve Memur-Sen'i hedef alıyor. Aradan geçen zaman diliminde toplu sözleşme metninde bir değişiklik yok. Aradan geçen zaman diliminde gazetenin çalışma hayatı haberlerine yön veren ekipte de bir değişiklik yok. Her şey aynı ancak yorum değişti. Bu bakış ve yorum değişikliği hangi aralık gerçekleşti diye sormak gereksiz. Bu değişimin gerekçesi,17 Aralık ve 25 Aralık" diye konuştu.

EMEKLİLER İÇİN YÜKSEK ORANLI ARTIŞ SAĞLANDI

Haberin kasıtlı ve maksatlı olduğunu belirten Coşkun şunları kaydetti: "Haberi okuyunca, karşımızda taban aylık zammının yansımalarını idrakten, yüzdelik zam ile taban aylık zammı arasında karşılaştırma yapmak için gereken temel matematik becerilerinden, birinci ve ikinci altı ay şeklinde ikiye bölünmeden yılın ilk ayından itibaren alınan zammın yıllık gelir artışı itibariyle yüzdelik ve ikiye bölünerek verilen zamdan daha karlı olduğunu görme/anlama kapasitesinden yoksun birileri eliyle kaleme alınmış bir yazıyla karşılaştık. Taban aylık zammıyla, maaşlar arasındaki makas daralırken, emekli maaşı ve emekli ikramiyesine mahsus yüksek oranlı artış sağlandı. Memur-Sen Konfederasyonu olarak, 2. Dönem Toplu Sözleşmelerinde; kamu görevlileri arasındaki maaş dengesizliğinin giderilmesi, düşük maaşlı kamu görevlilerine daha yüksek oranlı maaş artışı, emekli maaşı ve ikramiyesinde daha yüksek tutarlı artış sağlanması hedeflerini benimsedik. Bunun bir sonucu olarak, her üç hedefe birden ulaşmak amacıyla toplu sözleşmenin ilk yılı için taban aylık üzerinden seyyanen zam yapılması ve ikinci yıl içinse yüzdelik zam artışı ve enflasyon farkı çerçevesinde toplu sözleşmeyi mutabakatla sonuçlandırdık."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Memur-Sen'den Haber Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement