Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu Açıklaması

"Milli iradeye karşı yapılmış tüm suikastların anası ve kaynağı olan 27 Mayıs darbesini kınıyor, milletin bir daha böylesi kara günler yaşamamasını temenni ediyoruz"

26.05.2014 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Milli iradeye karşı yapılmış tüm suikastlerin anası ve kaynağı olan 27 Mayıs darbesini kınıyor, milletin bir daha böylesi kara günler yaşamamasını temenni ediyoruz" ifadesini kullandı.

Gündoğdu, yaptığı açıklamada, Türkiye'ye büyük acı yaşatmaya kodlanan askeri vesayetin sahiplerinin, yalanlar ve iftiralarla milli iradeyi kafese aldığını, en büyük insanlık suçunu işleyerek 27 Mayıs darbesinin hayata geçirildiğini savundu.

27 Mayıs'tan "düzmece" mahkeme kurulduğunu belirten Gündoğdu, Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın darağacına gönderildiğini ifade etti.

Cumhuriyetin vesayet rejimine dönüştürüldüğünü ileri süren Gündoğdu, "Hukuk katledildi, jakoben zihniyet tarafından demokrasi ayaklar altına alındı, millet iradesinin üzerine ipotek koyuldu. Demokrasi tarihimiz bir kez daha kirletildi. Milli iradeye karşı yapılmış tüm suikastlerin anası ve kaynağı olan 27 Mayıs darbesini kınıyor, milletin bir daha böylesi kara günler yaşamamasını temenni ediyoruz" ifadesini kullandı.

Gündoğdu, o günlerin tekrar yaşanmaması için darbelere, muhtıralara, baskılara boyun eğmeyen sivil iradeye ihtiyaç olduğu kadar sivil bir anayasaya da ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement