Memurlar Arası Kadro Farklılıkları Giderilmeli - Son Dakika
Güncel

Memurlar Arası Kadro Farklılıkları Giderilmeli

Memurlar Arası Kadro Farklılıkları Giderilmeli

Türk Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Yasemin Zengin; memurlar arasındaki kadro farklılıklarının mali ve özlük haklarına yansımasının memurlar arasında eşitsizliklere yol açtığını ifade etti.

10.01.2018 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aynı işi yapan, aynı kurumda yan yana çalışan kişilerin hak farklılıklarının bulunmasının çalışma iş barışını ve huzurunu olumsuz yönde etkilediğini belirten Zengin, memurların özlük ve mali hakları ile ilgili düzenlemelerin bir an önce yapılması gerektiğini vurguladı.

4B VE 657 KADROLARI ARASINDAKİ FARK RAKAMLARDAN İBARET DEĞİL

"4B kadrosundan 657 kadrosuna geçirilen Sağlık Bakanlığı memurlarının maaşları genel bütçeden ödenirken üniversitelerdeki memurların maaşları, üniversite hastanelerinin döner sermayesinden ödeniyor. Bu nedenle üniversitelerin mali yükleri artıyor. Sağlık Bakanlığı'nda çalışan uzman hekimlerin nöbet ve icap nöbeti ücreti alırken üniversitelerde çalışan hekimlere aynı ödemenin yapılmaması kararı alındı. Aynı farklılık iş kazası geçirilmesi durumunda da sürüyor; Sağlık Bakanlığı'nda çalışanlardan iş kazası durumunda döner sermaye kesilmezken üniversitelerde çalışan memurlara ceza niteliğinde kesinti uygulanıyor. Memur kadroları arasındaki farklılığın yansıması kurumlar arasında da kendini gösteriyor." diyen Zengin; Sağlık Bakanlığı bünyesinde 4B kadrosunda çalışanların 4 sene çalışması halinde 657'ye geçirildiğini ancak aynı hakkın üniversitelerde çalışanlar için geçerli olmadığına da değindi. Sağlık Bakanlığı'nda çalışan hekimlerin ek ödemelerinin emekliliklerine yansırken üniversitelerde çalışanların bu haktan yararlanamaması; aynı şekilde eş durumu, mazeret tayini ve becayiş haklarından da mahrum bırakılmalarının çalışanlar açısından sıkıntı yarattığını da sözlerine ekledi.

ÖZLÜK VE MALİ HAKLAR YENİDEN DÜZENLENMELİ

Kurumlar arası farklı uygulamaların giderilmesi gerektiğini ifade eden Zengin memurlar arasındaki mali ve özlük hakları farklılıklarına da dikkat çekti; "657'li bir anne süt izin hakkını ilk 6 ay için üç; sonraki 6 ay için bir buçuk saat olarak kullanabiliyor. Ancak 4B'li bir anne aynı haktan bir yıl süreyle bir buçuk saat olarak yararlanabiliyor. Aynı zamanda 657'li anneye doğumdan sonra ücretsiz izin hakkı tanınırken; 4B'li anne analık izni bitiminden sonra çocuğu ile ilgilenmek isterse 1 yıllığına istifa etmesi gerekiyor. Tüm bunların yanı sıra aynı işi yapıp aynı kurumda çalışan, tek farkı kadrosu olan kişiler farklı maaşları alıyor. Tüm memurların eşit haklara sahip olması gerek. Ancak bu değişim olduğu takdirde çalışma iş barışı ve huzuru sağlanabilir." diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Memurlar Arası Kadro Farklılıkları Giderilmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement