Mercedes AMG Petronas Macaristan'da Zafer Peşinde - Son Dakika
Güncel

Mercedes AMG Petronas Macaristan'da Zafer Peşinde

Mercedes AMG Petronas Macaristan\'da Zafer Peşinde

2017 Formula 1 sezonunun 11. yarışı olan Macaristan Grand Prix'i bugünkü (Cuma) antrenman turları ile başladı.

28.07.2017 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hungaroring'de geçen sene duble yapan Mercedes AMG Petronas, bu sene de aynı hedef için piste çıkacak. Britanya'da kazanan Lewis Hamilton serisini 2'ye yükselterek şampiyona liderliğine erişmek istiyor. Son 4 yarışta da podyum gören Valtteri Bottas ise Rusya ve Avusturya'dan sonra Macaristan'da 3. zaferini arıyor.
Formula 1'de 2017'nin 11. yarışı olan Macaristan Grand Prix'i heyecanı bugün (Cuma) başladı. Toplam 70 turdan oluşan, 306.196308 km'lik yarışa Mercedes AMG Petronas bir kez daha duble yapmak için geliyor. Hungaroring'de geçen sezon ilk iki sırayı kimseye bırakmayan Mercedes AMG Petronas'ın Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, Britanya'daki yarıştan sonra Hungaroring'de de kazanarak, pilotlar sıralamasında liderliğe yükselmek istiyor. Takım arkadaşı Valtteri Bottas ise Rusya ve Avusturya'dan sonra kariyerinin 3. F1 zaferi için Macaristan'da piste çıkıyor.

Macaristan GP'i öncesinde Mercedes AMG Petronas 330 puanla markalar sıralamasında lider. Hamilton, pilotlar sıralamasında liderin 1 puan gerisinde 176 puanla ikinci, Bottas ise 154 puanla aynı sıralamada üçüncülüğü elinde tutuyor.

Sezonun yarısına hem pilotlarda hem de markalarda oldukça dengeli bir şekilde geldiklerini belirten Mercedes-Benz Motorsporları Başkanı Toto Wolff "Ama bunun bir önemi yok. Çünkü yarı yolda size ödülünüzü vermiyorlar. Bizim amacımız yarış yarış düşünüp gelişmek. Ben şu an fabrikada gezinirken aldığım enerjiyi ve kararlılığı daha önce hiç almamıştım. Takımın şampiyonluk için bu kadar kenetlenmesi müthiş. Sezonun ilk yarısı bizim için biraz karışık geçti. Sezon başında araçlarımız için doğru ayarları bulamadık. Mesela Monaco gerçekten kötü bir hafta sonuydu bizim için. Ama bunlardan ders çıkardık. Ve işler değişmeye başladı. Lewis ve Valtteri, pilot konusunda ne kadar güçlü olduğumuzun kanıtı gibiler. Lewis Çin, Kanada ve evindeki eşsiz yarışta yani Britanya'da harikaydı. Valtteri ise her yarış ne kadar savaşçı olabildiğini ispatlıyor. İş ahlakı ve doğal yetenekle donatılmış. Ne kadar daha gelişeceğini görmeği sabırsızlıkla bekliyorum. Yaz arası öncesi son durağa geldiğimizde her şey yeniden ilk antrenmanlarla birlikte yeniden başlayacak. Çünkü Britanya'da geçirdiğimiz o harika hafta sonu artık geçmişte kaldı. Rakiplerimizde araya güçlü bir şekilde girmek isteyecek. Ama bizim de işimizi bitirmek için yeterli kararlılığımız var" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mercedes AMG Petronas Macaristan'da Zafer Peşinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement