Merinos Akkm Uluslararası Aktör Oluyor - Son Dakika
Güncel

Merinos Akkm Uluslararası Aktör Oluyor

Mehmet Semih Pala, Hızlı Adımlar Atarak Uluslararası Kongrelere Teklif Vermeye Başladıklarını, Ancak Özel Ve Resmi Her Kurum Üzerine Düşeni Yapması Gerektiğini Dile Getirdi.

05.02.2011 15:15  Güncelleme: 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURSA – Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Genel Koordinatörü Mehmet Semih Pala, hızlı adımlar atarak uluslararası kongrelere teklif vermeye başladıklarını söylerken, büyük organizasyonları Bursa'ya getirmek için özel ve resmi her kurumun üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Olay TV ekranlarında Selda Hasret'in sunduğu 'Sanatın Yüzü' adlı yeni programın ilk konuğu Merinos AKKM Genel Koordinatörü ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala oldu.

Orhangazi Salonu'nda çekimi yapılan programda, Selda Hasret'in sorularını yanıtlayan Mehmet Semih Pala, Bursa sanat ve kültür hayatının önemli bir çekim merkezi haline gelen Merinos AKKM hakkında bilgi verdi.

Atatürk tarafından 1938 yılında açılan Merinos fabrikasının zamanla fonksiyonunu kaybetmesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2004 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiğini hatırlatan Mehmet Semih Pala, Büyükşehir Belediyesi'nin vakit kaybetmeden restorasyona başlayarak şehre önemli bir kültür ve kongre merkezi kazandırdığını dile getirdi.

Bunun bir Bursa başarısı olduğunu söyleyen Mehmet Semih Pala, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin büyük bir cesaret göstererek kongre merkezini özel sektöre devretmeyip, belediye tarafından işletilmesi ve yönetilmesinin önünü açtığını belirtti. Bursa halkının rahatlıkla Merinos'a girip çıkabildiğine değinen Mehmet Semih Pala, 200 bin insanın tesislere giriş çıkış yaptığını vurguladı.

Pala, "Bursa sanat ve kültür hayatının önemli bir merkezi haline gelen Atatürk Kongre Kültür Merkezi, Bursa ve Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olacaktır. Yeni hizmet vermeye başlamış olmamıza rağmen önemli uluslar arası ve ulusal organizasyonlara ev sahipliği yaptık. Yeni açılan otellerle Bursa'nın turistleri ağırlayacak mekanlarının olmasıyla daha önemli toplantıları gerçekleştireceğiz" dedi.

"Uluslararası kongrelere teklifler veriyoruz"

Merinos AKKM'nin uluslararası kuruluşlara üye olması için gerekli adımları atmaya başladıklarını açıklayan Mehmet Semih Pala, "Bursa'daki güçlü yatırımcı kuruluşlarla, tur operatörleriyle, otel işletmecileriyle sürekli toplantılar yapıyoruz. Herkes uluslararası kongreleri Bursa'ya getirmeyi kendine esas almalıdır.

Bu kolay bir iş değildir. Ama Merinos AKKM olarak hızlı adımlar attığımız için uluslararası kongrelere teklifler veriyoruz. İstanbul, İzmir, Ankara' ve Antalya'daki kongre merkezleriyle yarışıyoruz. Fakat bu tür büyük organizasyonları Bursa'ya getirmek sadece bizim ve Büyükşehir Belediyesi'nin işi değil. Özel ve resmi her kurum üzerine düşeni yapmalıdır. Ancak o zaman Bursa bu konuda bir merkez haline gelir. Bunun için bizler ve ekibimiz koşturmaya başladık" diye konuştu.

"Bursa'nın doğal bir film platosu olması için çalışılıyor"

Bursa'da eğlence sektörüne yönelik eksikliklerin olduğunu da belirten Mehmet Semih Pala, gerekli çalışmaların ilgili kurumlar tarafından yapılması gerektiğini söyledi. Sivil ve resmi toplumsal kuruluşların çalışmalarına Merinos AKKM'nin kucak açtığını da hatırlatan Mehmet Semih Pala, şöyle konuştu:

"Film festivallerine yönelik Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları sürüyor. Bursa'yı seyreden değil, seyredilen doğal bir film platosu haline getirmek için mücadele veriliyor. Sadece belirli bir gün film festivali yapılması değil, her günün festival gibi olması için projeler üretiliyor. Büyükşehir Belediyesi bütün beklentileri karşılayacak bir film festivali için çalışıyor. Bu konuyla ilgili somut adımları yakın zamanda herkes görecektir."

Bursa Kent Konseyi Başkanlığı görevini de yürüten Mehmet Semih Pala, kısa sürede Bursa halkı tarafından kabul gören bir kurum oluşturduklarını dile getirdi. 17 ayda bin 100 etkinlik gerçekleştirdiklerini hatırlatan Pala, 4 Meclis, 31 ayrı çalışma grubu ve yüzlerce gönüllü ile herkesin ve her kesimin fikirlerini özgürce dile getirebildiği bir kuruluş olduklarını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Merinos Akkm Uluslararası Aktör Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement