Mersin'de 74 gün sonra ilk Cuma namazı kılındı - Son Dakika
Güncel

Mersin'de 74 gün sonra ilk Cuma namazı kılındı

Mersin'de 74 gün sonra ilk Cuma namazı kılındıMERSİN'de, koronavirüs tedbirleri kapsamında 74 gün sonra ilk cuma namazı cemaatle birlikte belirli cami avluları ve açık alanlarda kılındı.

29.05.2020 15:47  Güncelleme: 01:51

Mersin'de 74 gün sonra ilk Cuma namazı kılındı

MERSİN'de, koronavirüs tedbirleri kapsamında 74 gün sonra ilk cuma namazı cemaatle birlikte belirli cami avluları ve açık alanlarda kılındı.

İl Müftlüğü tarafından belirlenen camilerin avluları ve açık alanlar namaz kılacak cemaat için hazır hale getirildi. Cuma namazı için belirlenen Akdeniz Belediyesi spor sahası girişinde cemaat için hazırlık yapıldı. İl Müftülüğü koordinesinde alınan kararlar doğrultusunda, vatandaşlardan maske takmaları, kendi seccadelerini getirmeleri ve sosyal mesafe kurallarına uymaları istendi. Namaza gelen vatandaşların ateşi ölçülerek içeri alındı. Maskesi olmayan vatandaşlara maske verilirken, seccadesi olmayanlara ise tek kullanımlık namazlık verildi.

İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi tarafından kılınan namaz sırasında vatandaşlar arasında boşluk bırakılarak sosyal mesafeye dikkat edildi. Günler sonra namaz kılmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, namaz sonrası yine sosyal mesafe kuralına dikkat ederek ev ve işyerine geri döndü.

Mersin\'de 74 gün sonra ilk Cuma namazı kılındı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de 74 gün sonra ilk Cuma namazı kılındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement