Mersin'de Demokrasi Nöbeti - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Demokrasi Nöbeti

Mersin'de demokrasi nöbetiMERSİN'de, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı nedeniyle düzenlenen '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni' binlerce vatandaşı bir araya getirdi.

16.07.2017 04:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de demokrasi nöbeti

MERSİN'de, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı nedeniyle düzenlenen '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni' binlerce vatandaşı bir araya getirdi.

Program, saat 19.30'da Tevfik Sırrı Gür Stadı'ndan start alan Gençlik Yürüyüşü ile başladı. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'ndaki programla devam etti. Meydanı dolduran binlerce vatandaş ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak mini konser veren mehter takımına eşlik etti. Ardından Kur'an-ı okundu ve İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun şehitler için dua ettirdi. Alanda bulunan bazı vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını taşıdı. Bir vatandaş da FETÖ üyelerine yönelik olarak hazırladığı idam sehpasını bir süre havaya kaldırarak gösterdi.

VATANDAŞIMIZ DESTAN YAZMIŞTIR

İl protokolünün sahneye çıkıp vatandaşları selamlamasından sonra katılımcılara seslenen Vali Ali İhsan Su, tam bir yıl önce Türkiye'nin siyasi tarihinin en ağır, en hain saldırısının yaşandığını ifade ederek, Tarih boyunca destanlar yazan yüce milletimiz bu topraklarda bin yıldır şahit olmadığı en alçak ihanet girişimi ile karşı karşıya kaldı. Ülkemizin kalkınmasını ve dünyada etkin bir aktör olmasını istemeyen güçler, FETÖ terör örgütü ile ülkemize saldırmıştır ve işgal etme planı yapmıştır. Sivil vatandaşlarımızı tanklarla ezmiş, kurşun yağmuruna tutmuş, hanince ve alçakça bir katliam başlatmıştır. Yüce milletimiz çelikleşmiş imanı ile tüm farklılıklarını bir kenara bırakarak meydanlara akmış, Çanakkale ruhu yeniden ayağa kalmış, FETÖ terör örgütünün darbe ve işgal girişimini bozguna uğratarak muhteşem bir detan yazmıştır dedi.

MİLLETİMİZLE NE KADAR GURUR DUYSAK AZ

Ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, millet olarak büyük bir sınavdan geçildiğine işaret ederek, Bir ihanet şebekesinin suikastına uğradık. Gözünü hırs ve kin bürümüş bir ihanet cuntasının vatan savunması için kendilerine emanet edilen silahları aziz milletimize karşı kullandıklarını gördük. Şanlı bir direnişle ihanete dur diyen aziz milletimizle ne kadar gurur duysak az. Hiç bir kurum, cemaat yada siyasi oluşum, memnun olmadığı siyasi tabloyu demokrasi dışı yöntemlerle değiştirme hakkına sahip değildir. En kötü demokrasi bile, en başarılı dikta rejiminden çok daha iyidir diye konuştu.

Mersin\'de Demokrasi Nöbeti
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Demokrasi Nöbeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement