Mersin Gelecek Umutlarını Gökyüzüne Saldılar - Son Dakika
Güncel

Mersin Gelecek Umutlarını Gökyüzüne Saldılar

Mersin'in Anamur ilçesinde İlköğretim Haftası nedeni ile düzenlenen törende, birinci sınıfa bu yıl başlayan minikler geleceklerini simgeleyen renkli balonları gökyüzüne uçurdu.

19.09.2018 20:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Anamur ilçesinde İlköğretim Haftası nedeni ile düzenlenen törende, birinci sınıfa bu yıl başlayan minikler geleceklerini simgeleyen renkli balonları gökyüzüne uçurdu.

Kıbrıs İlkokulu'nda düzenlenen programa Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, Garnizon Komutanı Albay Şaban Delioğlu, Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tuğrul, İlçe Müftüsü Zeynal Abidin Çınar, Emniyet Müdürü Mehmet Güngör ile öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Okul Müdürü Ayfer Koyuncu, Atatürk'ün gösterdiği hedefte yürüyen gençliğin bilimi kabul etmesi gerektiğini, ilköğretim okullarının, bu bilginin temelinin atıldığı kurumlar olduğunu söyledi. Milli Eğitim Müdürü Mercan da, çocuklara öncelikle milli eğitimin verilmesi gerektiğinin altını dile getirdi. Kaymakam Kurdoğlu ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın gösterdiği hedefler doğrultusunda ilçede normal öğretime geçildiğini belirterek, Türk milli eğitiminin amacı, çocuklarımızı Atatürk ilke ve inkılaplarına, milli ve manevi değerlerimize uygun, Türk milletinin birer ferdi ve bireyi olarak yaşamanın mutluluğunu ve sorumluluğunu duymasını ve onların gelecekteki beklentilerine göre yönlendirilmesini hedefler. Bu konuda tüm öğretmenlerimizin gayret göstereceğine inanıyorum dedi.

Konuşmaların ardından okulun folklor ekibinin sergilediği Anamur yöresi oyunları ile Aşuk ve Maşuk gösterisi büyük beğeni topladı.

Kaymakam Kurdoğlu Milli Eğitim Müdürü Mercan ve beraberindekiler, bu yıl eğitime başlayan birinci sınıfların yanlarında getirdikleri ve umutlarını simgeleyen balonlarını gökyüzüne uçurmalarının ardından Dr. Bahri Oğuz ve eşi Cansen Oğuz'un okula kazandırdığı ve isimlerinin verildiği iki ana sınıf dersliğinin açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Gelecek Umutlarını Gökyüzüne Saldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement