Mersin İdmanyurdu'nun Eski Başkanı Kahramanrlı'ya Suçlama - Son Dakika
Güncel

Mersin İdmanyurdu'nun Eski Başkanı Kahramanrlı'ya Suçlama

Mersin İdmanyurdu\'nun Eski Başkanı Kahramanrlı\'ya Suçlama

Mersin başkanı Hüseyin Çalışkan ve Basın Sözcüsü Avukat Murat Altındere, düzenledikleri basın toplantısında eski başkan Ali Kahramanlı'ya ağır suçlamalarda bulundu.

24.02.2016 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin başkanı Hüseyin Çalışkan ve Basın Sözcüsü Avukat Murat Altındere, düzenledikleri basın toplantısında eski başkan Ali Kahramanlı'ya ağır suçlamalarda bulundu.

Basın Sözcüsü Avukat Murat Altındere, yaptığı açıklamada Kahramanlı'nın 7 milyon 200 bin liralık alacağı için icra takibi başlattığını, bu alacağına da 5 milyon lira faiz işletip 12.5 milyon lira olarak geri aldığını açıkladı. Kahramanlı'nın 8 milyon 600 bin liralık bir başka icra dosyasının daha olduğunu dile getiren Altındere, Kahramanlı'nın kendisine ait olmayan, kulübe bağışlanan paraları da kendi parasıymış gibi kulübe aktardığını, ardından icraya verdiğini iddia etti.

Şu anda kulübün tüm gelirleri üzerinde ipotek olduğunu, bunun ayrıntılarını öğrenmek için icra dosyalarını incelediklerini anlatan Altındere, şunları söyledi:

"Önceki başkan Ali Kahramanlı '20 milyon verdim' dedi. Ama gerçek bu değil. 2013 ve 2014'te Kahramanlı kulübe gönderdiği 7 milyon 200 bin ve 8 milyon 600 bin lira için icra takibi başlatıyor. Bu para nereden geliyor? Bağışlar başkanın şahsi hesabına geliyor. O da kendi hesabından kulübün hesabına havale yapıyor. Daha sonra bu dekontların hepsi için ilamsız icra takibi yapılmış. İlamsız takipte 7 gün içinde itiraz yapılmazsa takip gerçekleşir. 7 gün içinde kulüp itiraz etmiyor çünkü icra takibini başlatan başkanın kendisidir. Başkan itiraz ettirmiyor. 8. gün derhal tüm gelirlere haciz konuluyor. Ali Kahramanlı'ya 7 milyon 200 bin liralık dosya için 12,5 milyon para ödenmiş. 5 milyonluk faiz ödemişiz. Ali Kahramanlı'ya, avukata ve icra dairesine ödenen faiz yüzde 35'i buluyor. Yani Kahramanlı parasını almakla kalmamış faiziyle kendini kalkındırmış, avukatını kalkındırmış, icra dairesini kalkındırmış."

ALACAĞINI İLK SIRAYA KOYMUŞ

Kulübün şu an 33 milyonluk icra takibi altında olduğunu, federasyon ve Spor Toto gelirlerine icrada el konulduğunu anlatan Altındere şöyle devam etti:

"Bir başkan 7 milyon 200 bin liralık alacağı için 12.5 milyon almışsa ve hala alacaklarda ilk sıradaysa kamuoyu bunu bilmelidir. Mali yönden bağımsız denetçi tarafından inceleme sürüyor. Ama bizim icra dairelerindeki incelemede gördüğümüz şudur: Kulübün hesaplarında icralar olduğu için bağışlar Ali Kahramanlı'nın hesabına gelmiş. O da ara ara kulübe havale yapmış, dekontlar koymuş ama ne olduğu belirtilmemiş ve alacakları için icraya gittiğinde de kulüpten itiraz olmamış çünkü kendisi başkan. Kanuni olarak kulübümüzden fazla para alındı diye dava açabiliriz. Ticaret mahkemesinde borçlu olmadığımıza dair dava açabiliriz. Ama bunun için de 3 milyonluk teminat lazım. Biz futbolculara mı para verelim, icrayla mı uğraşalım. İşin bir de savcılık boyutu var. TCK'ya göre kulübün verdiği yetkiyi kötüye kullanırsanız bu güveni kötüye kullanmaktır ve cezası ağırdır. Şu an icralardan 10 milyon lira Ali Kahramanlı'nın koyduğu icralar. Toplamda 16 milyon icraya koymuş, bir dosya kapanmış, ödenenlerle birlikte, faiziyle birlikte 25 milyon olmuş. Bu paranın ne kadarı bağış, ne kadarı şahsi parası bilmiyoruz. Ama Kahramanlı parasını kulübü yüzde 35 zarara uğratarak almış. Şu an 8 milyon 600 bin liralık icrası duruyor. Bu da faiziyle 12 milyonu bulur."

BU PARALAR NEREYE GİTTİ?

Mersin İdmanyurdu Başkanı Hüseyin Çalışkan ise önceki başkan Kahramanlı'nın kulübü şahsi ve keyfi olarak borçlandırdığını iddia ederken şöyle dedi:

"Kimin haklı kimin haksız olduğunu kamuoyu bilmelidir. 'Bu kulübe 20 milyon verdim' demişti. Ancak, yarı yarıya faiz almış. Verdiğin parayı faizsiz olarak geri alsan saygıyla karşılarım. 'Gelirimiz 56 milyon, giderimiz 40 milyon' demişti. Aradaki fark 16 milyon lira. Nereye gidiyordu bu paralar? Bu kulüp harman gibi rastgele kullanılmış. Ligde kalırsak kurtuluş olur ama ligde kalamazsak bu borçlarla bu kulup amatöre kadar gider. Şehrin desteğini bekliyoruz aynı zamanda adaleti de bekliyoruz." - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin İdmanyurdu'nun Eski Başkanı Kahramanrlı'ya Suçlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement