Mersinli Mobilyacı: Geçen Sene 16 Bin Lira Olan Koltuk Takımı Bu Yıl 37 Bine Satılıyor - Son Dakika
Güncel

Mersinli Mobilyacı: Geçen Sene 16 Bin Lira Olan Koltuk Takımı Bu Yıl 37 Bine Satılıyor

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin’in Tarsus ilçesinde esnafın sorunlarını dinledi. Başarır’ın ziyaret ettiği bir mobilyacı, geçen sene fiyatı 16 bin lira olan koltuk takımının bu sene 37 bin liraya satıldığını söyledi. Bir tüpçü ise geçen yıl 170-180 TL’ye sattığı büyük tüpü bu yıl 325 TL’ye sattığını dile getirerek, “Yine zam bekleniyor” dedi. Bir yurttaş da “3 senedir şalvar alamıyorum, 3 senelik şalvar giyiyorum” diye konuştu. Başarır da “İğneden ipliğe her şeye yüzde 200 ila 400 arasında zam gelmiş ama TÜİK’e sorsanız yıllık enflasyon değişimi yüzde 84, aylık enflasyon değişimi yüzde 2,88. İnsanların, esnafın, memurun, çiftçinin aklıyla alay ediyorlar” dedi.

06.12.2022 12:47  Güncelleme: 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin'in Tarsus ilçesinde esnafın sorunlarını dinledi. Başarır'ın ziyaret ettiği bir mobilyacı, geçen sene fiyatı 16 bin lira olan koltuk takımının bu sene 37 bin liraya satıldığını söyledi. Bir tüpçü ise geçen yıl 170-180 TL'ye sattığı büyük tüpü bu yıl 325 TL'ye sattığını dile getirerek, "Yine zam bekleniyor" dedi. Bir yurttaş da "3 senedir şalvar alamıyorum, 3 senelik şalvar giyiyorum" diye konuştu. Başarır da "İğneden ipliğe her şeye yüzde 200 ila 400 arasında zam gelmiş ama TÜİK'e sorsanız yıllık enflasyon değişimi yüzde 84, aylık enflasyon değişimi yüzde 2,88. İnsanların, esnafın, memurun, çiftçinin aklıyla alay ediyorlar" dedi.

Ali Mahir Başarır, Mersin'in Tarsus ilçesinde esnafı ziyaret etti. Başarır'ın fiyatların artıp artmadığını sorduğu bir mobilyacı, "Fiyatlar sürekli artıyor. Enflasyona yenik düşüyoruz hep birlikte. (Yatak fiyatlarında) Bir yıl önceye göre yüzde 150 artış var" karşılığını verdi.

Bir beyaz eşya mağazasına giden Başarır, en küçük televizyonun fiyatının 5 bin TL olduğunu öğrenince şaşkınlıkla "Ama bu iki karış" dedi. Buzdolabının 40 bin lira olduğunu öğrenen Başarır, "Buna biz Şahin alıyorduk" diye tepki verdi. Beyaz eşya satıcısı, geçen sene 3 bin lira olan bir bulaşık makinesinin fiyatının bu yıl 8 bin 600 TL'ye yükseldiğini söyledi. Başarır da "Yüzde 300 arttı bunun fiyatı" dedi.

"GEÇEN SENE 16 BİN LİRA OLAN KOLTUK TAKIMI BU YIL 37 BİNE SATILIYOR"

Başka bir mobilya mağazasına giden Başarır, koltuk takımının fiyatını sorduğunda ise geçen yıl 16 bin TL'den sattıkları koltuk takımını bu yıl 37 bin TL'den sattıkları yanıtını aldı. Bir fotoğrafçı esnafı ise geçen yıl 6 adet vesikalık fotoğrafı 15 TL'ye çekerken bu yıl 4 tane vesikalık fotoğrafı 50 TL'ye çektiğini söyledi.

Bir tüpçü de geçen yıl 170-180 TL'ye sattığı büyük tüpü bu yıl 325 TL'ye sattığını dile getirerek, "Yine zam bekleniyor" diye konuştu.  Bir araba tamircisi, geçen yıl 100 TL olan egzozun bu yıl 470 TL olduğuna dikkat çekti.

"BİR DEFTERİN FİYATI 8 LİRADAN 30 LİRAYA ÇIKTI"

Bir kırtasiyeci de bir defter fiyatının bir yılda 8 liradan 30 liraya, bir silginin 3 liradan 13 liraya, bir kalemin de 1,5 liradan 5 liraya çıktığını anlattı. Boya satan bir esnaf ise geçen yıl 500 TL'ye sattığı boyayı bu yıl bin 500 TL ye sattığını söyledi. Bir pazarcı da "Geçen yıl 150 liraya Silifke'ye giden araba, 700 liraya geliyor bu sene. Yakıta çalışıyoruz" diye konuştu.

Bir başka esnaf ise geçen yıl bir torba gübreyi 120 TL'ye satarken bu yıl 650 TL'den sattığını dile getirerek, "Düşmüş hali, yukarıdan geri geldi" dedi. Bir yurttaş da "3 senedir şalvar alamıyorum, 3 senelik şalvar giyiyorum" diye isyan etti.

"İNSANLARIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"

Başarır, esnaf ziyaretlerinin ardından, "İğneden ipliğe her şeye yüzde 200 ila 400 arasında zam gelmiş ama TÜİK'e sorsanız yıllık enflasyon değişimi yüzde 84, aylık enflasyon değişimi yüzde 2,88. İnsanların, esnafın, memurun, çiftçinin aklıyla alay ediyorlar. O zaman sormak lazım; esnaf mı, ENAG mı, yoksa TÜİK mi yalan söylüyor" açıklamasını yaptı.

Mersinli Mobilyacı: Geçen Sene 16 Bin Lira Olan Koltuk Takımı Bu Yıl 37 Bine Satılıyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Mersinli Mobilyacı: Geçen Sene 16 Bin Lira Olan Koltuk Takımı Bu Yıl 37 Bine Satılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement