Merzifon'da Kitap Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Merzifon'da Kitap Sergisi Açıldı

Amasya'nın Merzifon ilçesinde Kitap ve Kültür Şenliği kapsamında kitap sergisi açıldı.

08.04.2013 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya'nın Merzifon ilçesinde Kitap ve Kültür Şenliği kapsamında kitap sergisi açıldı.

Akif Gülle Kültür Merkezi'nde açılan kitap sergisine, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral İsmail Güneykaya, Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şinasi Adıbelli, POMEM Müdürü Hüseyin Işık, TSO Başkanı Fatih Altınay, MESİAD Başkanı Hayati Erkek, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, programda yaptığı konuşmada Merzifon Belediyesi olarak öğrencilerin eğitim hayatlarına katkıda bulunmaya devam edeceklerini söyledi.

Aydınlı, "Öyle bir nesil bırakmalıyız ki, bu nesil ecdadını, tarihini bilen Çanakkale ruhunu taşıyan, bağımsızlık uğruna o günlerin manevi havasını hissedebilen, Türkiye Cumhuriyeti'nin kıymetini bilen, Seyit Onbaşıların, Gazi Mustafa Kemallerin ruhu ile muasır medeniyete yürüyebilen bir nesil olmalı. Bu nesil geçmişini iyi kavramış ve yorumlayabilen, geleceğine de bu ruhla ışık tutabilen bir gençlik olmalı. Elbette böyle bir gençlik bırakmanın en önemli yolu da okuma alışkanlığını edinmiş bir gençlikten geçer" dedi.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ise Kitap Şenliği nedeniyle Merzifon'a gelmekten mutlu olduğunu ifade ederek söz konusu şenliğin organizesi nedeniyle Merzifon Belediyesine teşekkür etti.

Türkiye'nin gelişen bir ülke olduğunu hatırlatan Aydoğan, şunları kaydetti:

"Ülkemizin değişik il ve ilçelerinde bu türlü programlar olduğunda ve davet edildiğimde katılmaya gayret ediyorum. Bu bağlamda Merzifon'da olmaktan da mutluyum. Türkiye gelişen bir ülke. Dünya ekonomileri arasında 16. sıradaki Türkiye artık her anlamda gelişen bir ülke. Gelişme tek taraflı olmaz. Bir alanda gelişme gelişme değildir. Bir ülkenin ekonomisi gelişiyorsa, eğitimi de gelişir, sağlık alanında da gelişme gösterir. Gelişme ancak bu şekilde her açıdan olduğunda gelişmedir. Sadece ekonomik alanda gelişme yetmiyor. Bu noktada eğitim öğretim ve okumanın önemi ortaya çıkıyor."

Konuşmalar sonrasında açılışı yapılan sergi, protokol tarafından gezildi.

8-12 Nisan tarihleri arasında açık bulundurulacak sergiyi, ilçedeki tüm öğrenciler gezerek kitap alma imkanı bulacak.

Sergiden birkaç gün öncesinde ilçedeki tüm öğrencilere kitap almak üzere para biriktirmeler için kumbara dağıtımı yapılmıştı. - AMASYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Merzifon'da Kitap Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement