Metro İstasyonunda Bir Kadına Hakaret Edilmesi - Son Dakika
Güncel

Metro İstasyonunda Bir Kadına Hakaret Edilmesi

Bostancı Metro İstasyonunda bir kadına hakaret edilmesini kınamak amacıyla AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ve mağdur ailenin katılımıyla basın açıklaması gerçekleştirildi.

16.03.2018 16:48

Bostancı Metro İstasyonunda bir kadına hakaret edilmesini kınamak amacıyla AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ve mağdur ailenin katılımıyla basın açıklaması gerçekleştirildi.

Turan, insanların rengine, cinsine, diline, kıyafetine ve inançlarına bakmadan herkesi eşit gördüklerini, yaratılanı yaratandan ötürü sevdiklerini, bu nedenle tüm insanlara hoşgörülü yaklaştıklarını anlattı.

Turan, "Ancak maalesef ülkemizde bu tip hadiseler yer yer meydana geliyor. Bunları da yaşamaktan hüzün duyuyoruz. Burada çirkin bir saldırı var. Bu saldırı hem kadına hem inanca yapılan bir saldırıdır. İnanç hürriyetine, özgürlüğüne, yaşam tarzına yapılmış alçakça bir saldırıdır." dedi.

Saldırganla birlikte bu anlayışı kınadığını aktaran Turan, şunları kaydetti:

"Belli ki bir slogan kullanarak bir slogan etrafında 'Sizin gibi yobazlar yüzünden bu memleket bu hale geldi' tanımıyla saldırıyor bu hastalıklı ruhu taşıyanlar varsa onları da aklı selime davet ediyorum. Kendi hiçbir özgür ağırlığı düşüncesi olmayan yaşam tarzıyla topluma millete bir ışık sunamayan hastalıklı tipler sağa sola ayar verip saldırmaya kalkıyor. Arzum o ki bu örnek sadece bu şahsın yapmış olmasıyla kalmış olsun. Ancak geçmişte de bu dönemlerde de bu saldırıyla karşı karşıya kalıyoruz. Erdemli davranan sessiz duran bu halk bu tip olaylara karşı vicdani ve insani tepkilerini veriyor. Ancak buradan uyarıda bulunma ihtiyacı hissettik burada. Bu tip kadına inanca yaşam tarzına yönelik saldırıları kınıyoruz, lanetliyoruz.

Basın açıklamasında saldırıya uğrayan başörtülü kadının eşi Ömer Pehlivan ise şunları kaydetti:

"Eşim asansörde beklerken saldırıyı gerçekleştiren şahıs da onu bekliyor. Millet boşaldıktan sonra şahıs eşim tam girerken kafasına tükürüyor. Bu kamera kayıtlarında mevcut. Şahıs 'Sizin gibi yobazların yüzünden bu memleket bu halde' tarzında konuşuyor. Eşim o hışımla asansörü kapatıyor. Eşim sessiz kaldığı için şahıs çıldırıyor. Eşim daha sonra beni arayarak durumu bildirdi. Ben de kendisine kızıyorum neden kendini orada savunmadın diye. Polis sağolsun çok ilgilendi ve yakalandı. Şahıs ifadesinde 'Saçıma ve küpeme laf söyledi' demiş. Eşim zaten sessizce orada duruyor kamera kayıtlarında da görünüyor. Bu başörtülü birisine değil kadına yapılmış bir hakaret. Burası Türkiye isteyen istediği gibi gezer. Kimseye karışamazsınız bu ülkede. Eşimi 5 gündür işe kendim götürüyorum. Psikolojisi çok kötü. Her gün şiddete maruz kalacak diye korkuyor. Çocuklarıma evde ben yemek yapıyorum. Eşim tek başına dışarı çıkamıyor. Başörtülü kadınlara sesleniyorum kimse hakaret ediyorsa size kimse kimseden korkmasın. Cesaretli olun ve gidin karakola şikayetçi olun. Devlet herkesin arkasında."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Metro İstasyonunda Bir Kadına Hakaret Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement