MHP Aydıncık İlçe Kongresi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

MHP Aydıncık İlçe Kongresi Yapıldı

MHP Aydıncık ilçe kongresi, Belediye 75.Yıl Düğün Salonu'nda yapıldı.

22.01.2012 10:40

MHP Aydıncık ilçe kongresi, Belediye 75. Yıl Düğün Salonu'nda yapıldı.

Kongreye, MHP Genel Başkan Yardımcısı Yozgat Milletvekili Sadri Durmaz, MHP Yozgat eski İl Başkanı Mehmet Ali Çakır, MHP Yozgat İl Başkanı Ergin Çınarer, Aydıncık Belediye Başkanı Bahattin Özger, Bazlambaç Belediye Başkanı Osman Dölek, AK Parti İlçe Başkanı Burhan Koçak, CHP İlçe Başkanı Çetin Çetin, İl Genel Meclisi üyesi Dursun Karaca ve partililer katıldı.

Divanın oluşturulmasından sonra kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Kongrede partiye bugüne kadar verdikleri hizmetlerden dolayı 25 kişiye teşekkür belgesi verildi. İlçe dışından Hasan Hüseyin Aslan'a da ilçeye yaptığı katkılardan dolayı teşekkür belgesi verildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yozgat Milletvekili Sadri Durmaz, kongrede yaptığı konuşmada, 3 adayla bir kongre gerçekleştirdiklerini belirterek, "Burada kazanan ya da kaybeden olmayacak. Çünkü kazanan MHP olacak. Bu hükümet 2002'de iktidara geldiğinde hane halkı borcu 6 katrilyondu bugün ise 236 katrilyondur. Tasarruf ise son 10 yılın en düşük seviyesine gerilemiştir. Bu göstergelerle hiç kimse ekonomi konusunda pembe tablolar çizmesin" dedi.

Yozgat'ın durumunun da ülke genelinden farklı olmadığını belirten Durmaz,

"Şeker fabrikası özelleştirilerek kapatılmasının yolu açıldı. 9 yılda Yozgat'a özel sektör tarafından bir çağrı merkezi açıldı. Avrupa şehri bu mu- Marka şehir bu mu- Seçimlerde Yozgat meydanında tek bayrak tek millet diyen sayın başbakan, başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın meclisteki konuşmasına neden müdahale etmedi. MHP olduğu sürece bu ülkeyi kimse bölemeyecek ne okyanus ötesi ne de AB'nin bölmeye gücü yeter. Biz ülkücüler hayatta olduğumuz sürece buna gücünüz yetmez" diye konuştu.

MHP İl Genel Meclisi Üyesi Dursun Karaca da, "İlde ilçemi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorum. İktidar partisi ilçe başkanı, devletin bize verdiği ödeneğin dışında bir kuruş getirsin, onu istediği yere harcasın. Bizlerin hizmet olarak getirdiklerine sahip çıkarak siyasi polemiklerle gündem oluşturmasın" dedi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada 80 delege oy kullandı. 42 oy alan Bekir Aydemir ilçe başkanı seçilirken, mevcut başkan Zülgardin Korkmaz 26, İsmail Şahin ise 10 oy aldı. 2 oy ise geçersiz sayıldı.

- YOZGAT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MHP Aydıncık İlçe Kongresi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement