MHP'li Atilla Kaya'dan Açılım Süreci Yorumu - Son Dakika
Politika

MHP'li Atilla Kaya'dan Açılım Süreci Yorumu

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, Çanakkale'de katıldığı bir etkinlikte, açılım sürecini değerlendirdi.

05.05.2013 01:57

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, Çanakkale'de katıldığı bir etkinlikte, açılım sürecini değerlendirdi. Kaya, "Barış ve açılım süreci dedikleri, Türk milletinin içinden yeni bir millet, Türkiye Cumhuriyeti devletinin içinden yeni bir devlet çıkarma sürecidir" dedi.

Çanakkale Ülkü Ocakları, 3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle "Tekbir" isimli bir etkinlik düzenledi. Çanakkale Anafartalar Spor Salonu'nda düzenlenen, etkinliğe katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, açılım sürecini değerlendirdi. Türk milletinin zor ve karanlık bir dönemden geçtiğini söyleyen Kaya, "Son hadiseler bir kere daha gösterdi ki son dönemlerde Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin yegane dayanak noktası, Milliyetçi Hareket Partisi'dir, ülkü ocaklarıdır. Adına açılım süreci dedikleri, adına barış süreci dedikleri ve hatta analar ağlamasın diyerek destekledikleri bir sürecin içerisinden geçiyoruz. Sabahtan akşama kadar televizyonlarda, gazetelerde, Türkiye'de barış süreci adı altında, açılım süreci adı altında bir propaganda bombardımanına maruz kalırsınız. Barış ve açılım süreci dedikleri iki kelimeyle Türk milletinin içinden yeni bir millet, Türkiye Cumhuriyeti devletinin içinden yeni bir devlet çıkarma sürecinin adıdır. Yan, bin yıldan beridir bu coğrafyada oluşturduğumuz kardeşliğimizin, Türk milleti adını verdiğimiz bu muhteşem varlığın içerisinden, bir takım milletler çıkarmak, Türkiye Cumhuriyeti devletini, tıpkı Ortadoğu da birtakım örnekleri olduğu gibi özerk ve federatif bölgelerden oluşan ve ülkemizi bölünmeye götürecek bir sürecin adıdır açılım süreci. Açılımdan kast ettikleri budur. 35 senedir askerimizin, polisimizin kanına giren terör örgütünün tek bir hedefi vardır; Bağımsız Kürt devletini kurmak. ve bu hedefe ulaşmak için her türlü yola başvuruyorlar" dedi.

"KİMSEYE 'GELİN KAVGA EDELİM' DEMEYİZ AMA MEYDANI DA BOŞ BIRAKMAYIZ"

Ülkü ocaklarının gecesinde ünlü sanatçı Osman Öztunç, sahne aldı. 'Mehmedim' isimli şarkısıyla, alkışlar arasında sahneye gelen sanatçı, gençlere de mesajlar verdi. Kendisinin, topla tüfekle, silahla değil, kalemi ve sazıyla mücadele verdiğini söyleyen Öztunç, "Biz, hiç kimseye şiddet uygulamayı sevmiyoruz, uygulamıyoruz. Her zaman bunun karşısındayız. Ama birileri, illa da 'Biz sizinle kavga edeceğiz' derse, biz bu kavganın içerisinde varız. Fakat, hem kendi sağlıkları, sıhhatleri için, hem de bizim asil duruşumuzdan dolayı ben bu kavganın karşısındayım. Hiç kimseye 'Gelin de kavga edelim' demedim, demem de. Ama bu meydanı boş bırakacağımızı zannedenler, dün olduğu gibi, bugün de yanılacaklar, yarın da yanılacaklar, kıyamet gününe kadar hep yanılacaklar. Bu meydanda bizler varız. Türkiye Cumhuriyeti topraklarındayız. Bu memleketin dün olduğu gibi bugün de teminatı ülkücülerdir. Bunu herkes bilecek ve kabul edecek" dedi. Gece, Osman Öztunç konseriyle sona erdi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP'li Atilla Kaya'dan Açılım Süreci Yorumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement