Milli Kayakçı Aslı Nemutlu'nun Hayatını Kaybetmesi - Son Dakika
Yerel

Milli Kayakçı Aslı Nemutlu'nun Hayatını Kaybetmesi

Erzurum'da Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman sırasında düşerek hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ın da aralarında bul...

31.10.2013 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman sırasında düşerek hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ın da aralarında bulunduğu 7 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Aslı Nemutlu'nun annesi Ayşe Nemutlu ve babası Ahmet Metin Nemutlu ile avukatları katıldı.

Haklarında "Taksirli ölüme sebebiyet vermek" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istenen sanıklar duruşmaya katılmazken, sanık avukatları duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada anne Nemutlu, avukat Sinem Oskar Baş ile diğer sanık avukatları arasında bilirkişi, keşif ve duruşma tarihlerinin belirlenmesi konusunda zaman zaman tartışma yaşandı.

Mahkeme Başkanı Hasim Kızıltaş'ın verdiği aranın ardından keşfin 21 Ocak 2014 tarihinde yapılmasına karar verilerek duruşma ertelendi.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ve federasyonun eski genel sekreteri Muhtar Kurt'un avukatı Asım Kılıç, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, duruşma sırasında yaşanan tartışmayı değerlendirdi.

Kılıç, olayda inşaat ve meteoroloji mühendisi ile mimarın bu konuda bilgi ve deneyiminin söz konusu olamayacağını savunarak, şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımız inşaat mühendisinin bunu belirlemesini istiyor. Hepimiz televizyonlarda görüyoruz. 'Turuncu, kırmızı renkli o plastik ağların, inşaat mühendisi, mimar ve meteoroloji mühendisi ile bir ilgisi olabilir mi?' Biz buna itiraz ettik. Mahkeme de itirazımızı haklı buldu. Gerçekten de böyle bir bilirkişi olamazdı. Biz yargıya da güveniyoruz ve bu güvencimiz de boşa çıkmadı" diye konuştu.

Ayşe Nemutlu da Temmuz ayında yapılan duruşmada Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ın avukatlarının yaptığı savunmayı anımsatarak, "O avukat 'Aslı kaymasaydı düşmeyecekti, düşmeseydi ölmeyecekti' demişti. Bu kadar basitleştiriyorlar olayı. Zaman gösterecek herşeyi" dedi.

Baba Metin Nemutlu da olayın nasıl başlayıp bu noktaya geldiğinin herkes tarafından iyi bilindiğini, sanık avukatlarının sadece sonuçla ilgilendiklerini ileri sürdü.

Nemutlu, "Sanık avukatları etkilemeye, tamamen sonuca yönelik 'perde olsaydı olmasaydı' üzerine savunma yaptı. Bakıldığında hep bizim baştan beri söylediğimiz gibi sistemde, pistte hata var. Her şey hatalı. Yöneticiler işlerini doğru yapamıyorlar. Böyle bir ortamda biz de malesef duruşmalara girip çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.

Olay

Milli kayakçı Aslı Nemutlu, Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde yapılması planlanan Alp Disiplini Birinci Etap Yarışması öncesinde 12 Ocak 2012 tarihinde, Bayanlar Süper-G Pisti'nde antrenman yaparken geçirdiği kaza sonucunda hayatını kaybetmişti. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milli Kayakçı Aslı Nemutlu'nun Hayatını Kaybetmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement