Milli Ürünlere Milli Lastik - Son Dakika
Güncel

Milli Ürünlere Milli Lastik

Türk savunma sanayisindeki yerli ve milli ürün sayısı her geçen gün artarken, başta kara araçları olmak üzere çeşitli sistemlerde kullanılan lastikler de AKO Grup bünyesinde faaliyet gösteren PETLAS tarafından üretiliyor.

05.05.2019 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSTAFA ÇALKAYA - Türk savunma sanayisindeki yerli ve milli ürün sayısı her geçen gün artarken, başta kara araçları olmak üzere çeşitli sistemlerde kullanılan lastikler de AKO Grup bünyesinde faaliyet gösteren PETLAS tarafından üretiliyor.

AKO Grup Kamu Satış ve İhale Müdürü Ümit Berber, 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF'19), AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş ortaklarıyla birlikte savunma sanayisindeki araçların yerlileştirilmesine ve millileştirilmesine katkı sağladıklarını söyledi.

Tamamı yerli ve milli imkanlarla üretilen lastik, jant ve "run flat" ürünlerinin BMC'nin Kirpi-2 adlı araçlarında kullanıldığını belirten Berber, "Güvenlik güçlerimizin vazgeçilmez araçlarından Kirpi-2'ye, daha güvenlikli ve operasyonel açıdan güçlü olması için PETLAS'ın ürünleri kazandırıldı. Lastiklerimiz güvenlik güçlerimiz mensupları tarafından yapılan ortak testlerden sonra bu aracın altında kullanılmaya başlandı. Araçların kullanıldığı bölgeler incelenerek araçlara sağlan lastikler geliştiriliyor." ifadelerini kullandı.

Aracın üzerindeki lastiklerin kritik görevleri yerine getirme noktasında daha yüksek performans ve mukavemet sağlamaya dayalı olarak geliştirildiğinin altını çizen Berber, "Isıya dayanıklılık, dikey eğilimlerde yüksek mukavemet darbe ve kesiğe karşı güçlü gövde yapısı bunların hepsi saha etütleriyle lastiğe kazandırılan özellikler. Ayrıca, görevde lastik, patladığında maksimum 20 kilometre hızla 50 kilometre yol alabilecek özel teknolojiliye sahip." diye konuştu.

Tank taşıyıcın lastikleri de PETLAS'tan

Berber, Anadolu Isuzu, Anadolu Savunma markası fuarda "Seyit" ismi ile sergilediği 8x8 tank taşıyıcı aracın da lastiklerinin PETLAS tarafından sağlandığını da dikkati çekerek, bu araca özgü lastik takımlarının ilk defa üretildiğini kaydetti. Berber, bu ürünlerin aracın performansına ve mukavemetine destek olacağını söyledi.

Öte yandan, Berber, Petlas'ın ihracat konusunda da çalışmalarına devam ettiğine işaret ederek, Türk ordusunun ihtiyacını karşılamak üzere geliştirilen ürünlerin ülkenin stratejik bağlantılarının olduğu ülke ordularının araçlarında da kullanılması için görüşmelerinin olduğunu sözlerine ekledi.

Milli Ürünlere Milli Lastik
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milli Ürünlere Milli Lastik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement