Milyarder Girişimciye Göre 10 Yıl Sonra Müziğin Yerini Başka Bir Şey Alacak - Son Dakika
Teknoloji

Milyarder Girişimciye Göre 10 Yıl Sonra Müziğin Yerini Başka Bir Şey Alacak

Milyarder Girişimciye Göre 10 Yıl Sonra Müziğin Yerini Başka Bir Şey Alacak

Milyarder bir girişimci, gelecekte müzik endüstrisinde büyük yıkım yaşanacağını, bunun sebebinin de yapay zeka olacağını düşündüğünü açıkladı.

14.06.2019 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yapay zekâ, son yıllarda en hızlı gelişen ve en çok farklı uygulama alanına kavuşan uygulamalar arasında yer alıyor. Paint benzeri çizimleri gerçekçi doğa manzaralarına dönüştüren yapay zekâlardan çok gelişmiş yıldız konum hesaplamaları yapanlara, insanlarla konuşup onlara yardımcı olanlara kadar pek çok farklı uygulamaya sahipler.

Milyarder Girişimciye Göre 10 Yıl Sonra Müziğin Yerini Başka Bir Şey Alacak

Elbette müzik yapan yapay zekâlar da var. Gelecekte müzisyenleri ve müziği yapay zekânın riske atması bekleniyor. Bu risk, yapay zekânın daha iyi müzik yapacağından değil, herkes için ihtiyacına özel bir müzik alternatifi üretebilecek olmasından kaynaklanıyor.

Hint asıllı ABD'li milyarder girişimci Vinod Khosla, yıkıcı teknolojilerin masaya yatırıldığı bir panelde konuştu. Khosla, gelecekte yapay zekâ tarafından üretilecek olan müzik alternatifi bir şeyin, kişilerin ihtiyaçlarına özel olarak şekillenip tam olarak tatmin sağlayacağını ve müziğe olan ihtiyacı ortadan kaldıracağını düşünüyor.

Khosla, bu şarkı eşdeğerlerinin yerine yapay zekânın oluşturacağı seslerin, gerçek zamanlı olarak o anda üretileceğini söyledi.

Milyarder Girişimciye Göre 10 Yıl Sonra Müziğin Yerini Başka Bir Şey Alacak

PopGun Labs ve ALYSIA gibi örnekler, yapay zekâ tabanlı müzik üretiminin mümkün olduğunu ortaya koyuyor. Kullanıcılar, YouTube ve Spotify'da tavsiye edilen müzik listelerine daha çok ilgi duyuyor. Bu da yapay zekânın insanların isteklerini öğrenebildiğini gösteriyor.

Öte yandan insanlık olarak ilkel güdülerimizi ve yüzyıllar içinde edindiğimiz alışkanlıkları terk etmeme konusunda oldukça kararlıyız. Elektronik müziğin ve ASMR gibi uygulamaların bile hâlâ tartışıldığı bir yerde 10 yıl, biraz iddialı bir çıkış gibi duruyor. Kaldı ki müziğin sosyal bir yanı da var. Gelecekte yapay zekâ kişilerin ruh haline en uygun şarkıyı bulabilecek olabilir ama anlık olarak en iyi şarkıyı yazacak olması fikri tartışmaya açık bir konu olarak kalacak.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Milyarder Girişimciye Göre 10 Yıl Sonra Müziğin Yerini Başka Bir Şey Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement